Høstferie i Jotunheimen med sjørøvertokt (fra 4 år)

Fellestur

Fra dato
29. september 2018 kl. 16:00
Til dato
2. oktober 2018 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gjendesheim, Høstferien, Familietur, Sjørøver, Jotunheimen
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11860
Dette arrangementet er over!

Det finnes en stor skatt i Jotunheimen! Vi kler oss ut som ekte sjørøvere og drar på tokt med Gjendeskuta for å finne denne skatten. Her er også en piratsti med poster underveis med spørsmål som "Hvordan sover en ekte sjørøver"? Gjendesheim blir basen vår hvor vi sover og nyter god mat. Siste natta blir det overnatting i lavvo for de som vil. Hiv og hoi - dette blir gøy for store og små pirater! 

Anbefalt for barn fra 4 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1 (lørdag 29.9.): Ankomst Gjendesheim

 • Turlederpirater ønsker små og store sjørøvere velkommen på Gjendesheim kl. 16.00.
 • Vi har noen "bli-kjent-leker" og rører på oss etter reisen før vi planlegger sjørøvertoktet og øver på Kaptein Sabeltann-sangen.
 • Middag kl. 18.00.
 • Samlingsstund fram til kl. 20.00 med tegning, spill og røverfortellinger.

Dag 2: (søndag 30.9.) Sjørøvertokt på Gjendevatn

 • Etter en bedre frokost samles vi kl 09:30 (NB! Ny tid) og kler oss ut som ekte sjørøvere og maler oss i ansiktet sammen med lokale sjørøvere som skal hjelpe oss med å finne skatten. 
 • Vi er klare for sjørøvertokt! Ship-o-hoi. Skuta går kl. 11.00 og tar oss med ut på Gjendevann. Vi går i land for å lete etter skatten! Forhåpentligvis finner vi den og kan reise tilbake med gullmynter i sekken.
 • Klarer vi å finne skatten, så er vi tilbake ved hytta i 16 tiden. Sjørøverne kan ha behov for hvile etter all leting etter gullmynter. 
 • Middag kl. 18.00. 
 • Sjørøverfortelling og pirat-quiz i peisestua før piratene hopper til køys.

Dag 3: (mandag 1. oktober) Piratsti og Sjørøvercamp

 • Etter frokost gjør vi oss klare for tur!
 • Vi følger Piratstien og leter etter poster underveis. Svar på spørsmål som: "Vet du hvordan Kaptein Sabeltann sover aller best?" Vær og gruppen avgjør lengden på turen. Vi satser på å være ute fram til ca. kl. 15.
 • Når vi kommer tilbake, setter vi opp sjørøvercamp i område rundt gjendesheim og forbereder til soving i lavvo for dem som har lyst.
 • Middag kl. 18.00. 
 • I kveld blir det røverhistorier i lavvoen og kanskje kan vi telle stjerner på himmelen før vi kryper opp i soveposen? Overnatting ute for dem som vil i egen sovepose og liggeunderlag. 

Dag 4: (tirsdag 2. oktober) Hjemreise

 • Alle spiser frokost inne.
 • Så er det på tide for sjørøverne å vende skuta hjemover. Vi tar farvel og og avslutter kl. 10.00.

Gjendesheim har Turboteamet (aktivitetsledere) på plass fra 2. - 5. oktober. Om du har lyst til å være med dem på tur denne dagen eller ønsker å bli på hytta noen dager til, så gjør gjerne det. Ta kontakt med hytta for bestilling av overnatting. 


Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: kr 1 998,-
Voksne: kr 3 473,-. 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, båttur med Gjendebåten (kun for pirater), aktivitetsutstyr og sjørøvereffekter, overnatting, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos). Familiene bor på 2- eller 4 sengsrom med mulighet for ekstra madrass. Sengetøy er ikke inkludert i pakkeprisen, men kan velges ved bestilling (kr 130,- per sett). 

Passer turen for vår familie?

Denne turen er aktivitetsbasert, og vi vil derfor være mye i bevegelse, men ikke gå lengre turer som krever spesielle ferdigheter. Vi er ute hele dagen, så man må være forberedt på å kle seg godt og tåle vær og vind. 

Yngre søsken på tur: På turer med fast opphold er det mulig å melde på hele familien, men yngre søsken må ha eget voksenfølge sånn at de kan finne på noe annet dersom de ikke klarer å henge med på aktivitetene. Turlederne tilpasser aktivitetene til den aldersgruppen som er oppgitt i turbeskrivelsen. Turen er gratis for barn under 4 år.

Overnatting

Familiene bor på 2- eller 4-sengsrom med mulighet for ekstra madrass. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at små familier deler rom. Siste dagen er det overnatting i lavo for dem som vil. Du beholder likevel senga di på Gjendesheim. 


Spesielle matbehov:

Husk å gi opplysninger om matallergier og andre diettbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg angående dine matbehov, ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.
 

Hvordan komme til Gjendesheim?

Med kollektivttransport: Valdresekspressen til Beitostølen, og derfra videre med taxi til Gjendesheim. 

Med bil: P-plass ved Gjendesheim. Fra Oslo er korteste vei gjennom Valdres, forbi Beitostølen og over Valdresflye.


Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekken.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Sovepose og liggeundelag om du ikke har bestilt sengetøy eller om du vil sove ute den siste natta.
 • Ta gjerne med sjørøverklær/-utstyr om dere har. Vi stiller med ansiktsmaling og andre effekter.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt Tursenteret vårt om du har spørsmål angående turen, kart eller utstyr. Telefon 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

 

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

 

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellvante folk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for, er tilrettelegging og gjennomføring av turer og aktiviteter, og at det er foresatte som til enhver tid har ansvar for egne barn.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Høstferie i Jotunheimen med sjørøvertokt (fra 4 år)

Det finnes en stor skatt i Jotunheimen! Vi kler oss ut som ekte sjørøvere og drar på tokt med Gjendeskuta for å finne denne skatten. Her er også en piratsti med ...

Kontaktinformasjon:

 • Barnas Turlag Oslo og Omegn v/Tursenteret
 • Tlf. +47 22 82 28 00
 • E-post: turinfo@dntoslo.no