Villmarkshelg på Sæteren Gård (2-5 år)

Sæteren Gård er et eldorado for små og store barn. På vår populære Villmarkshelg legger vi til rette for lek og aktiviteter for de aller yngste. Her blir det god tid i hinderløypa og på eventyrstien. Vi går små turer sammen, lager mat og forteller eventyr. De som ønsker det, kan overnatte ute og få oppleve en skikkelig villmarksnatt.

Passer for barn fra 2-5 år med voksenfølge

**Merk: Turen krever påmelding.

PROGRAM

Dag 1 - lørdag 

12.00 Oppmøte på tunet på Sæteren gård. Vi spiser medbrakt niste. Velkommen og praktisk info. Presentasjon og "bli-kjent-leker" for små og store. 

12.30-13.30: Alle får tildelt plasser i sovehuset og kan legge fra seg bagasjen før aktivitetene starter. I sovehuset er det 6- og 12-mannsrom og store familiekøyer.

13.30-16.30: Aktiviteter og lek i nærområdet. Her kan man blant annet prøve en runde i hinderløypa.

16.30: Middag ute eller inne, avhengig av været. Sæteren gård står for maten.

17.30-20.00: Lek og eventyrstund. Leggetid for de minste barna. 

Fra 20.00: Leggetid for de eldste barna. Prat rundt bålet for de voksne.

Dag 2 - søndag

07.30-09.00: Frokost

09.30-12.00: Lek og kort tur i nærområdet

12.00-13.00:  Turen avsluttes med felles bållunsj

Noen søndager er det åpne arrangementer på Sæteren, og kafeen er åpen hver søndag. Området rundt Sæteren er åpent for alle, og dere kan leke og bli på området så lenge dere ønsker. 

Pris:

Voksne: Kr 670 

Barn: Kr 335

Ikke-medlemstillegg: Kr 300 for voksne og 150 for barn. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting og middag lørdag samt frokost og lunsj søndag.

Økonomisk støtte: Vi prøver gjennom ulike tilskuddsordninger å tilby gratis aktiviteter og subsidierer deltakerprisene på flere fellesturer slik at vi senker terskelen for deltakelse på disse turene. I noen tilfeller deler vi også ut gratis plasser til lavinntektsfamilier. Trenger du, eller kjenner du noen som har behov for, støtte og har lyst til å være med oss på tur ber vi deg ta kontakt med ingvild.maehlum@dnt.no. All informasjon holdes konfidensielt og våre frivillige turledere vil ikke vite om deltakelse fra denne ordningen. 

Alder er satt til 2-5 år og skal overholdes. 

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Oppmøte
På Sæteren Gård innen kl. 12.00 lørdag. Turleder møter dere på tunet. Alle må gå/trille vogn de to km fra parkeringsplassen og inn til Sæteren. Turen avsluttes på Sæteren Gård kl.13.00 søndag. Se kart.

Adkomst

Kollektivt: Ta buss 150 til Åsterud. Fra P-plassen ved Øverland er det skiltet til Sæteren Gård. Ca. 2 km på god trillevei/grusvei.

Med bil: Følg riksvei 168 fra Røa til Øverland. Parkeringsplass på Øverland, der dere kan stå over natten.

Beregn god tid inn til Sæteren, gjerne 1-1,5 time. Studer trestubber, elgbæsj og det dere ellers finner langs veien, da er dere litt forberedt til villmarkshelg!

Mat
Deltakerne tar med matpakke og drikke til lunsj (pluss evt. kveldsmat) lørdag. Middag lørdag samt frokost og lunsj søndag er inkludert i prisen. Gi beskjed om spesielle behov ved påmelding.

Overnatting
Overnatting inne i sovehuset i familiekøyer med dyner og puter. Ta med sengetøy eller lakenpose. Vi kan ikke love familiene eget soverom. Hver familie får bo sammen, men må regne med å dele rom med andre familier. Det pleier å gå helt fint! De som ønsker det kan gjerne overnatte ute i den store lavvoen vår.

Utstyr
Kosedyr og vanlig turutstyr for overnatting. Vi skal være mye ute, så det kan være lurt å ha med ekstra skift og tøy som tørker raskt. Alle må ha på seg utetøy etter været når de møter opp på Øverland. Pakk i gode sekker og ikke ta med for mye, siden dere må bære all bagasjen de to kilometerne.  

 • et sett skiftetøy
 • praktiske uteklær
 • varme klær
 • lue/votter (i kjølige sesonger)
 • regntøy (regnjakke og bukse)
 • toalettsaker
 • lakenpose/sengetøy (det er dyner og puter i sovehuset)
 • termos
 • vannflaske
 • turkopp
 • lommelykt
 • kosedyr
 • innesko
 • refleksvest
 • hodelykt (om du har)

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.
 

Følg oss Facebook!

Kategori: Nærmiljø 

Villmarkshelg på Sæteren Gård (2-5 år)

Sæteren Gård er et eldorado for små og store barn. På vår populære Villmarkshelg legger vi til rette for lek og aktiviteter for de aller yngste. Her blir det god tid ...

Kontaktinformasjon: