Snøhetta og moskussafari på Dovre (8-12 år)

Fellestur

Fra dato
31. juli kl. 12:45
Til dato
3. august kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Familietur, Dovrefjell, Snøheim, Moskustur, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
13272
Dette arrangementet er over!

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur og her er det stor sjanse for å se moskus. Kanskje kommer vi oss også på toppen av Snøhetta, som er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen. Vi bor tre netter på den betjente hytta Snøheim som ligger helt suverent til - rett under Snøhetta.

Bli med på en variert og innholdsrik tur i moskusens rike!

For barn fra 8-12 år med voksenfølge. 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Snøheim

 • Deltakerne møter turlederne kl. 12.45 på Hjerkinnhus, ca. 300 meters gange fra Hjerkinn togstasjon. Eventuelle togbilletter til Hjerkinn må ordnes av hver enkelt.
 • Velkomst og presentasjon. Felles busstransport til Snøheim, tar ca. 30 min.
 • Middag.
 • Etter middag samles vi i en av de flotte stuene på Snøheim hvor det blir informasjon om de neste dagsetappene og morsomme bli-kjent-aktiviteter.

Dag 2: Topptur til Snøhetta

 • Vi spiser frokost og smører niste.
 • Vi satser på flott toppturvær! Målet er Snøhetta, en tur på ca. 7 km hver vei. Det er ganske fin og jevn sti hele veien, med unntak av noen partier med store steiner (ur) som må klyves. I klarvær kan vi nyte den vidstrakte utsikten fra toppen. Kanskje ser vi også noen villreinflokker i det fjerne. Retur til Snøheim.
 • Middag.
 • Aktiviteter på tunet eller spill og peiskos inne.

Dag 3: På Moskussafari

 • Vi nyter en lang og god frokost og smører niste.
 • Sekkene pakkes og vi gjør oss klar for tur. Aktiviteter på tunet til alle er klare. 
 • Dagens mål er å få øye på de trolske, store urdyrene - moskusen. Vi lister oss stilt på tå i den retningen vi får tips om at dyrene står, og holder øyne og ører åpne. Kanskje det står en rett bak busken du står ved? Dette blir en spennende dag, og det kan jo tenkes at dere får se både ørn, fjellrev og rødrev også. 
 • Middag.
 • Lek ute eller spill og hyttekos inne. 

Dag 4: Snøhetta viewpoint og hjemreise

 • Vi  inntar frokosten sånn passe tidlig og smører niste. 
 • Tur opp til Snøhetta viewpoint
 • Avslutning ca. kl. 15.00. Felles buss tilbake til Hjerkinnhus.

 Husk å bestille togbilletter i god tid! 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 490,-
Voksne: Kr 4 190,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, busstransport t/r Hjerkinnhus-Snøheim og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Gradering av turen: Blå
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i 7-8 timer (opp imot 18 km) på sti i ulendt terreng.  Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

På Snøheim bor familiene på 3-8-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier. Husk lakenpose.
Les mer om hytta her: Snøheim
Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Snøheim?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Fra Oslo ta tog til Hjerkinn. Bestill togbilletter hos vy.no med en gang dere er påmeldt turen. Togreisen t/r Oslo-Hjerkinn er ikke inkludert i prisen. Anbefalt tog fra Oslo kl. 08.02 er på Hjerkinn kl. 12.27. Retur: Tog fra Hjerkinn kl. 15.38, ankomst Oslo S kl. 20.24.

Med bil: Kjør E6 til Hjerkinn og parker på avgiftsparkering der. 

Kart

Turkart Dovrefjell-Snøhetta 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Kikkert for å se etter moskus.
 • Lakenpose og putevar. Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Snøhetta og moskussafari på Dovre (8-12 år)

Vi utforsker Dovrefjells ville og vakre natur og her er det stor sjanse for å se moskus. Kanskje kommer vi oss også på toppen av Snøhetta, som er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen. Vi ...