Vinterdager i Femundsmarka (9-12 år) - AVLYST

Fellestur

Fra dato
16. februar kl. 09:45
Til dato
20. februar kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Femundsmarka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12573
Dette arrangementet er over!

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. Opplev Femundsmarka i sin fineste vinterdrakt i vinterferien! Villmarkseventyret venter for skiglade familier.  Med base på den trivelige fjellgården Svukuriset blir det aktive vinterdager med skiturer og bålkos, lek og læring og hjemmelaget mat basert på lokale råvarer. 

**************************************

Alternativer for barnefamilier i  vinterferien 2020 er:

**************************************

For barn fra 9-12 år med voksenfølge.

Program

Dag 1: Ankomst Elgå og Femund Fjellstue

 • Oppmøte på Oslo Bussterminal senest kl. 09.45. Sjekk skjermene i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen skal gå i fra. En av turlederne møter dere ved plattformutgangen. Se etter den røde DNT-vesten. 
 • Bussavgang kl. 10.00. Kjøreturen til Elgå tar ca. 5,5 time inkl. pause.
 • Innsjekking før vi går ut for "å riste av oss bussturen" med bli-kjent-aktiviteter.
 • Middag.
 • Luftetur før vi tar kvelden, sånn at alt ligger til rette for at vi våkner uthvilt til skituren neste dag.

Dag 2: Skitur til Svukuriset, ca. 9 km (2-3 t på ski)

 • Frokostbuffet, nistepakker og termos.
 • Felles samling før vi tar på ski og går langs umerket skirute til Svukuriset. Bagasjen blir fraktet inn, men det kan være lurt å ta med en liten sekk til ekstra skift og proviant. Selve skituren tar 2-3 timer, men vi bruker god tid og legger opp til hygge, lek og læring på veien. 
 • Innsjekk og hvilestund
 • Aktiviteter og lek ute og inne.
 • Middag.
 • Kveldssamling i peisestua og orientering om de kommende dagene.

Dag 3 og 4: Herlige vinterdager på Svukuriset

 • Frokost.
 • Felles samling ute på tunet kl. 10.00. 
 • Vi er ute hele dagen, og det blir ulike aktiviteter. Kanskje går skituren mot Lille Svuku eller Revlingkletten?  Vi bygger en basecamp, boltrer oss i snøen, prøver fiskelykken på isen og har bålkos med nistelunsj, pinnebrød og varm drikke på termos.
 • Middag.
 • Kveldsaktiviteter inne.

Dag 5 : Skitur til Elgå og hjemreise

 • Etter frokost blir det pakking. Aktivitetslederne samler barna slik at foreldrene får pakket ferdig.
 • Utsjekk og felles avslutning på tunet.
 • Skitur gjennom sjarmerende furuskog til Elgå.
 • Bussen fra Elgå har avgang kl. 14.00. Vi regner med å være på Oslo Bussterminal ca. kl. 19.30.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.      

Pris

Barn: Kr 3 589 tur/retur Oslo 
Voksne: Kr 5 618 tur/retur Oslo 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Turpakken inkluderer: Buss Oslo-Elgå tur/retur (dekket av Frifondmidler), bagasjetransport tur/retur Elgå, aktiviteter med aktivitetsledere, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag, med unntak av første dag: kun to retters middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). 

Gratisplasser

DNT er tildelt midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUF-dir) for å motvirke eller dempe konsekvensene av fattigdom blant barn og ungdom. Flere unge skal få delta på ferieaktiviteter uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Vi tilbyr derfor noen gratisplasser på denne turen. Ønsker dere å søke om gratisplass, ber vi dere ta kontakt med oss her.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå 9 km (2-3 timer) på ski i umerket løype og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 9-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting 

På Femund Fjellstue er har vi fått tildelt dobbeltrom, noen få med mulighet for tre senger. Turlederne vil foreta romfordelingen. På Svukuriset vil familiene bo på 4-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. 

Spesielle matbehov: Husk å opplyse om eventuelle matallergier og nødvendig spesialkost ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til overnattingsstedet og turlederne, men vi kan ikke garantere jevngode alternativer. Har du spørsmål som er relatert til dine matbehov, ber vi deg kontakte overnattingsstedet direkte.

Hvordan komme til Elgå?

Felles buss fra Oslo: Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å benytte seg av vårt grønne tilbud om felles buss fra Oslo til Elgå tur/retur (dekket av Frifondmidler).

Med bil: Bilvei helt frem. Kjør til Elverum, videre til Trysil og til Drevsjø. Fra Drevsjø kjører du knappe 5 km mot Røros, ta så av mot Sorken/Elgå og kjør helt fram til Elgå. Det er ca. 5 timer å kjøre fra Oslo til Elgå. Her er det stor parkeringsplass med langtidsparkering. Det koster kr 25,- pr døgn. Google maps

Kart

Turkart Nordeca Femunden nord 1:50 000 eller Calazo Grövelsjøen&Rogen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller i Nettbutikken.

Utstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Se DNTs anbefalinger for pakkeliste vinter her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.

Husk:

 • Matpakke til bussturen og snacks for energipåfyll på skituren fra Elgå til Svukuriset dagen etter.
 • Skiutstyr og skismøring. Om dere ikke har fjellskistøvler, kan gode skistøvler med støveltrekk brukes. 
 • Dagstursekk, drikkeflaske og termos. Alle har varme klær, ekstra votter, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Til de voksnes sekk: Vindsekk (kjekt dersom vind og kaldt til lunsj), sitte-/liggeunderlag.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Felles utstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som ekstra vindsekk, stormkjøkken/primus og 1. hjelpsutstyr.

 Før påmelding

 • Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur vinter".
 • Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
 • Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Infosenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med Infosenteret.

Kategori: Fjelltur BT

Vinterdager i Femundsmarka (9-12 år) - AVLYST

TUREN ER DESSVERRE AVLYST. Opplev Femundsmarka i sin fineste vinterdrakt i vinterferien! Villmarkseventyret venter for skiglade familier.  Med base på den trivelige fjellgården Svukuriset blir det aktive vinterdager med skiturer og bålkos, lek og ...

Kontaktinformasjon: