Er du glad i barn? Trives i å være ute på tur? Vil du utvide nettverket ditt? Bli kjent med andre familier?
Vi trenger voksne til frivillig arbeid. Arbeidet består i å hjelpe til på turer og arrangement i regi av Barnas Turlag - både i nærmiljøet og på fjellet.

Foto: Carina Svardal, DNTs fotokonkurranse

VIL DU STARTE BARNAS TURLAG DER DU BOR?

For å starte opp Barnas Turlag trenger dere; engasjerte frivillige, barn, en "base"/ oppmøtested, og et ønske om å starte aktivitet.

Hvordan komme i gang?

  • Kontakt administrasjonen i DNT Oslo omegn og si at du vil starte opp
  • Finn leder og frivillige. Spør i barnehagen og på skolen, venner og besteforeldre. Administrasjonen i DNT Oslo omeg kan være medhjelpelige med et informasjonsmøte dersom dere ønsker det. Kontakt mailto:naerfriluftsliv@dnt.no for mer informasjon
  • Gjennomfør et planleggingsmøte og lag program. De fleste lager program for 6 mnd av gangen, så holder det med to planleggingsmøter i året.
  • Utforme egen Facebook-side og evt. Instagram for Barnas Turlag der du bor
  • Alle frivillige må gjennomføre Ambassadørkurs (digitalt) og registrere seg i vårt Frivilligsystem. Dere vil også få tilbud om Aktivitetslederkurs, førstehjelpskurs og liknende når dere ønsker dette.
  • Begynn i det små: enkel mat, aktiviteter som ikke krever mye forberedelser, nærhet og felleskap.
  • Informer på den lokale skolen og barnehagen. Oppfordre gjerne lokalavisa til å bli med for å lage en sak for å rekruttere flere barn og familier med.
  • DNT Oslo omegn ordner utstyrskasse til Barnas Turlag ved behov.

Det viktigste du kan gjøre er å ta kontakt. Vi hjelper deg videre i oppstarten.


HAR  DU LYST TIL Å BIDRA PÅ STØRRE TURER OG ARRANGEMENT?


Det arrangeres mange, lokale aktiviteter i nærområdet i Oslo og Akershus og vi  trenger hjelp til enkle og hyggelige oppgaver som bålfyring, utdeling av brosjyrer, hjelp til organisering av naturstier og andre enkle aktiviteter. Til dette har vi behov for hjelp av alle som trives ute blant barn og barnefamilier. I hovedsak har vi arrangementer i helgene, men vi har også behov for hjelp på hverdagsarrangementer som "Barnehagemarsjen" og andre skole- og barnehagerelaterte tilbud. Ta kontakt om du har tid og lyst til å hjelpe til.
Oppdrag for aktive frivillige legges ut i vårt Frivilligsystem. For mer informasjon se her

GRUNNLEGGENDE TURLEDERKURS


For å bli med som turleder, eller som leirleder på våre helge- og hytteturer, leirer på fjellet og basecamper må du ta grunnleggende turlederkurs. Mer informasjon om Turlederkurs.

 HAR DU FRILUFTSLIVKOMPETANSE ALLEREDE? 


Om du allerede har utdannelse eller kompetanse innenfor friluftsliv, deltatt på førstehjelp- og livredningskurs, kan det godt hende vi har et oppdrag til deg. Ta kontakt med Barnas Turlag for å finne ut hvilke turer og aktiviteter som kan være aktuelle.

Vi oppfordrer alle våre Turledere til å ta DNT's Ambassadørkurs. Dette er et 3-timers digitalt kurs hvor man lærer om DNT som forening og enkel organisering av turer.