Nyheter og tips

Barna samles rundt kartet for å se på dagens mål.
Barna samles rundt kartet for å se på dagens mål. Foto: Kristin Bochud

Ledige turlederoppdrag

Ledige oppdrag ligger under DNT Oslos hovedside for turledere. Finn oversikten her og ta kontakt med oss hvis du vil lede en tur eller to. 

1. hjelpskurs

For ledere i Barnas Turlag dekker vi 1. hjelpskurs (16-timer) etter at du har hatt tre overnattingsoppdrag for oss. DNT Oslo og Omegn organiserer egne 1. hjelpskurs for sine turledere. Et annet alternativ er kurs hos f.eks. Røde Kors eller Norsk Luftambulanse. Kontakt Barnas Turlag for å avtale nærmere. 

Livredningskurs

Vi oppfordrer våre turledere som skal ha turer på vann, til å ta livredningskurs. Ved å melde dere på ett av kursene til Norges Livredningsselskap, vil dere få dekket utgiftene til dette på den første turen dere holder der livredningskurs er påkrevet (kano- og kajakkturer, barnecamper ved vann, arrangementer ved sjøen osv).

Aktivitets- og nærturlederkurs

Nærturlederkurs er det korteste turlederkurset vårt og beregnet på de som skal lede dagsturer i nærområdet. Aktivitetslederkurs er beregnet på de som skal lede turer for barn. Er man grunnleggende turleder (eller sommer/vinterturleder) kan man supplere med et aktivitetslederkurs. Er man ikke turleder fra før anbefaler vi å ta de to kursene i kombinasjon.

Vi tilbyr også det såkalte Kindereggkurset hvor du kan få Ambassadørkurs, Aktivitetslederkurs og Nærturlederkurs på samme dag.