Full fart på Friluftsskolen på Breivoll

Lytt og lær - da blir du en god kajakkpadler!
Lytt og lær - da blir du en god kajakkpadler! Foto: Sandra Røssum

Skattejakt, orientering, kajakkpadling og overnatting i hengekøye. Det var ikke ett kjedelig sekund på Friluftskolen på Breivoll.

Breivoll Gård er en liten oase innerst i Bunnefjorden i Ås kommune. Her kunne over 20 barn i alderen 10-13 år boltre seg forrige uke. DNT Oslo og Omegn har inngått leieavtale med Ås kommune om drift av stedet og arrangerte friluftsskolen "Skolefri på Breivoll" for aller første gang.

"Stedet er som skapt for friluftsskole", sier Sandra Røssum. "Med egen sandstrand, brygger og store grøntområder kan vi ikke ha et bedre sted for lek og læring." Sammen med fire andre dyktige aktivitetsledere skapte hun minnerike dager for barna som deltok. Uka startet med huletur og ekte skattejakt og fortsatte med padling, aktiviteter med kart og kompass, strandrydding og overnattingstur til Ommen. Her fikk alle som ville, mulighet til å sove ute i hengekøye. Spent opp mellom trærne i flere etasjer, var det et fargerikt og flott syn. Og en ny opplevelse for de fleste.

Ellers lærte barna om allemannsretten og det å lage en god leirplass ute. Sporløs ferdsel var et tema, og på strandryddedagen som var i regi av Miljøagentene, lærte barna mye om håndtering og nedbryting av søppel. 

Ellers gikk dagene med til ballspill,  bading, snorkling og fisking. Så da middagen skulle tilberedes på Ommen, lå det egenfisket fisk på grillen. 

Foto: Sandra Røssum
Foto: Sandra Røssum
Foto: Sandra Røssum
Foto: Vaike Vietle
Foto: Sandra Røssum
Foto: Daniel Zonneveldt

Skrevet av Hanne Hide 14. august 2019