November - den vanskelige turmåneden...

Foto: Nina Guzman Toft

Mørkt? Kaldt? Sliten? Mange synes det er tungt å komme seg ut på denne tida av året. Her er noen tips!

Kanskje er det nå vi trenger det aller mest. Komme ut og kjenne den gode, kalde høstlufta. Snuse inn lukta av skog som sover, nyte stillheten, roen.

I stedet for å synke ned i sofaen bak skjermer og duppeditter, pakk en liten tursekk, oppsøk den nærmeste marka, sett av en time og se hva som skjer. La barna bestemme hvor ruta skal gå. Vær til stede i øyeblikket. Spør i stedet for å fortelle. Glem Instagram og Facebook, dette er stunder dere vil huske.  

Og hva putter du i tursekken? Et par kosedyr, ei lita bok eller notisblokk der barna kan skrive eller tegne hva de ser, et glass med skrulokk hvor de kan putte ting de finner, te eller suppe på termos, noen ekstra gode rundstykker og en tubeost. Styr unna kjeks og sjokolade, da blir ungene bare gira. Nå skal de bli trøtte og glade og sove godt. Ta gjerne med et liggeunderlag, det er trivelig å sitte tett sammen. Et par vedkubber og fyrstikker er også fint om dere kommer til en egnet bålpass. Ellers er hodelykter til barna alltid en suksess. Legg hjemturen utenom opplyst sti. Da må ungene gå først og vise vei. Det vokser man på, vettu!

God tur!


Skrevet av Hanne Hide 3. november 2018