3 nye Barnas Turlag starter opp denne høsten

Vi starter opp 3 nye lokale Barnas Turlag denne høsten! Tilsammen har vi nå 20 Barnas Turlag under DNT Oslo og Omegn. 2 av de nye Barnas Turlagene er innenfor Oslo kommune. Vi har et i bydel Østensjø og et felles i bydel Nordstrand og Søndre Nordstrand. Det siste Barnas Turlaget er i Aurskog-Høland i Akershus. 


Barnas Turlag Oslo Sør

I bydel Nordstrand og Søndre Nordstrand har vi nå et felles Barnas Turlag. Det er en gjeng turledere som drar i gang og det er foreløpig planlagt to turer. De to bydelene har mange grøntområder, sjøen og Østmarka, så her ligger alt til rette for mange fine naturopplevelser. Leder er Kristin Margrethe Eintveit (kmeintveit@gmail.com), ta kontakt hvis du har spørsmål eller vil bidra. 

Barnas Turlag Østensjø

I bydel Østensjø har to turledere dratt i gang et Barnas Turlag. Første tur er gjennomført og nærmere 70 personer deltok på grilling og badetur til Ulsrudvann forrige fredag. Med Østmarka som nabo til store deler av bydelen blir det mange fine turer i regi av turlaget fremover. Men det er stort behov for flere turledere og det er derfor planlagt et møte for nye turledere hvor man også planlegger turene fremover. Leder er Vigdis Bodin Jensen (vigdisbodin.jensen@bos.oslo.kommune.no), ta kontakt hvis du har spørsmål eller vil bidra. 

Barnas Turlag Aurskog- Høland

I kommunen Aurskog-Høland i Akershus starter nå to turglade venninner opp Barnas Turlag. De ønsker flere turledere med på laget og siden det er en stor kommune er det fint å få med folk fra ulike steder. Kommunen har mange flotte skogområder og spennende turmål, så her vil alle få muligheten til å ser mer av kommunen og bli kjent med nye turvenner. Leder er Linn Haraldstad (linnharaldstad@hotmail.com), ta kontakt hvis du har spørsmål eller vil bidra. 


Nye turledere

Alle de tre turlagene er i oppstartsfasen og ønsker seg flere turledere for å sikre et varig og stabilt tilbud. Med turledere fra ulike steder i bydelen/kommunen og med barn i ulik alder blir det enklere å sette opp et variert program. Som turleder i Barnas Turlag er du selv med å bestemme hvor mange og hvilke turer du vil lede. Du får kurs og opplæring, og det er hyggelig og sosielt. Egne barn kan du selvsagt ha med deg. Høres det interessant ut? Ta kontakt med ditt lokale Barnas Turlag eller oss i administrasjonen

Barnas Turlag der du bor?

Savner du et tilbud der du bor? Ta kontakt med oss for å finne ut mer om hvordan et Barnas Turlag etableres og driftes. 


Skrevet av Maren Østerhus 23. august 2017