Sopptur på Sognsvann (fra 6 år)

Fellestur

Dato
16. september 2018 kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Høsttur, Sopptur, Sognsvann
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
11990
Dette arrangementet er over!

Høsten er soppsesong, og vi tar turen ut i skogen på soppsanking. Vi har med oss eksperter fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening som vil fortelle oss hvilke sopper som er trygge å plukke. Turen er gratis, men krever påmelding. 

Passer for barn fra 6 år med voksenfølge

Vi møtes ved bommen på Sognsvann kl 11.00 og går inn i skogen herfra. Eksperter fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening (OOSN) viser oss steder hvor det pleier å vokse sopp. Når vi er på sopptur, er det viktig å vite hva vi kan plukke og ikke plukke. Vi skal hovedsaklig lete etter spiselig sopp, og da må vi holde oss unna de som er giftige. Dette hjelper OOSN oss med, så alle kan være trygge på at soppen de tar med hjem, er ufarlig å spise. Vi får også tips om hva soppen kan brukes til og hvordan vi kan tilberede den. Husk å ta med noe å plukke soppen i (se huskeliste under).

Vi etablerer en leirplass og tenner bål hvis forholdene ligger til rette for det. Her kan vi spise matpakke, leke og kose oss etter at vi har plukket og sjekket soppen. Vi avslutter arrangementet ca kl 14.00.

Påmelding
Turen er gratis, men på grunn av stor pågang, kreves det påmelding. 

Det er ikke krav om medlemsskap i DNT eller OOSN på denne turen, men ved å være medlem støtter du vårt arbeid.

Meld deg inn i DNT her.

Meld deg inn i Norges sopp- og nyttevekstforbund her.

Oppmøte
Ved bommen på Sognsvann, rett ved kiosken, kl 11.00. 

Adkomst
Kollektivt: T-bane linje 5 til Sognsvann (endestasjon).

Bil: Ta av Ring 3 ved Rikshospitalet og følg skiltene til Sognsvann. Følg Sognsveien oppover til du kommer til en rundkjøring der veien flater ut. Ta 2. avkjørsel og fortsett på Sognsveien forbi Kringsjå studentby og Sognsvann T-banestasjon og parker på utfartsparkeringen. 

Ha med:

  • Matpakke og drikke. Ta gjerne med noe som kan varmes på bål, men ikke grillmat i tilfelle vi ikke kan tenne bål. 
  • En kurv, pose, boks eller nett som du kan plukke sopp i. Vi anbefaler papir- eller tekstilpose hvis du ikke har kurv. Unngå lufttette plastposer/-bokser. 
  • Soppkniv eller lommekniv hvis du har
  • En børste til å fjerne jord med hvis du har
  • En vedkubbe til bålet
  • Ekstra klær

Vilkår ved deltakelse
Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.

Denne turen er et resultat av et nasjonal samarbeidsprosjekt mellom DNT og Norges sopp- og nyttevekstforbund. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen. 
 

Følg oss på Facebook!

Kategori: Nærmiljø 

Sopptur på Sognsvann (fra 6 år)

Høsten er soppsesong, og vi tar turen ut i skogen på soppsanking. Vi har med oss eksperter fra Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening som vil fortelle oss hvilke sopper som er trygge ...

Kontaktinformasjon: