Familiens første fjelltur - ny i fjellet

Fellestur

Fra dato
26. juni 2018 kl. 09:15
Til dato
29. juni 2018 kl. 14:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Familie, Familietur, Liomseter, Langsua
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
11792
Dette arrangementet er over!

En lærerrik ferskingtur for familier som er nybegynnere i friluftsliv og på fjellturer. På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for lange og korte spennende turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og fyrer bål. Her kan man plukke med seg mange tips og triks for turer med familien videre. Vi er ute på tur hele dagen og kan nyte ettermiddagene og kveldene på tunet og i den koselige stua på hytta. Bli med på en spennende og lærerrik tur for både store og små!

 
For barn fra 6 år med voksenfølge.
 
Fortsatt ledige plasser. Ønsker du å melde deg på,kontakt barnas turlag på mail : barnasturlag@dntoslo.no 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Oslo S, Lillehammer eller Liomseter

 • Oppmøte på Oslo S kl 09.15:  Turleder møter de som velger å reise med toget kl. 09.15 ved nedgangen til platformen på Oslo S (sjekk informasjonstavla i avgangshallen for å finne ut hvilken platform det gjelder). Vi tar tog R11 kl 09.34 til Lillehammer, ankomst kl. 11.40. Husk å kjøpe togbillett, for dette er ikke inkludert i prisen. Fra Lillehammer stasjon er det felles buss (ekstrabuss) til Liomseter, ankomst ca. kl 13.
 • Oppmøte Lillehammer stasjon kl 11.45: Se etter gruppa som kommer med toget fra Oslo, ankomst 11.40. Felles buss (ekstrabuss) til Liomseter, ankomst ca. kl 13.
 • Oppmøte Liomseter innen kl. 14.00. Det er bilvei helt inn til hytta.
 • Innlosjering
 • Turlederne samler gruppa og ønsker velkommen på tunet kl.14.30. Bli kjent-leker og moro på tunet.
 • Vi pakker med oss en liten sekk med ekstra tøy og drikke og går opp på nærmeste utsiktstopp for å få litt oversikt over området rundt hytta. Turlederne kan peke på hvor vi skal de nesten dagene.
 • Tilbake på hytta i god tid før middag kl. 18.30
 • Rolig lek, tegning og lesestund utover kvelden, før vi kryper til køys.

Dag 2: Badetur med elvesafari

 • Frokost fra kl.08.00
 • Oppmøte på tunet, klare for tur, kl 10.00. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke.
 • Vi går på badetur til vannet Kringllonen, og legger fra oss sekkene der før vi går videre til vi møter på elva Fjelldokka. Klarer vi å følge elva tilbake til Kringllonen uten å følge stien? Tilbake ved vannet tar vi oss en god lunsj med bål og pinnebrød. De sprekeste kan ta et friskt bad. Vi spikker, leker og koser oss.
 • Tilbake på hytta kl.16.00.
 • Tegning på tunet og lek ute fram til middag kl.18.30 
 • Rolig lek, tegning og lesestund utover kvelden, før vi kryper til køys.

Dag 3: Topptur til Nordre Suluhø

 • Frokost fra kl.08.00
 • Oppmøte på tunet klare for tur kl 10.00. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke.
 • Dagens mål er toppen på Nordre Suluhø. På veien tar vi ss god tid til å klatre i trærne, leke med båter i bekker og å ta gode pauser. Barna orienterer og finner veien, og de voksne ser om de klarer å holde følge. Det er 6 km til toppen. Vi ser an været og finner et lunt og fint sted å spise lunsj - er det klart og vindstille kan vi nyte den oppe på toppen, men flott utsikt helt til Jotunheimen. Kanskje turlederne har med seg en overraskelse til lunsj?
 • Tilbake på hytta kl.16.00
 • Tegning på tunet og lek ute fram til middag kl.18.30 
 • Rolig lek, tegning og lesestund utover kvelden, før vi kryper til køys.

Dag 4: Kanskje en liten tur i retning Falkhaugen og hjemreise

 • Frokost fra kl. 08.00
 • Etter frokost blir det aktiviteter for barna på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene. Kanskje rekker vi en liten tur i nærområdet også, da går vi i retning Falkhaugen som ligger vest for Liomseter. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling 
 • Bussen tilbake til Lillehammer kjører fra Liomseter kl 12.00. 

 
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: kr 2 468-
Voksne kr 4061,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier må dele rom. MERK! Togbilletter tur/retur Lillehammer er ikke inkludert i prisen. Barnas Turlag har satt opp ekstrabuss tur/retur Lillehammer.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 4-5 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alderen er satt til 6 år for å tilrettelegge for et godt samhold i gruppa. Aktivitetene og turene vil bli lagt opp til denne alderen.

Yngre søsken på tur: På turer med fast opphold så er det mulig å melde på hele familien, men yngre søsken må ha eget voksenfølge sånn at de kan finne på noe annet dersom de ikke klarer å henge med på aktivitetene.

Spesielle matbehov

Husk å gi opplysninger om matallergier og andre diettbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg angående dine matbehov ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.
 

Hvordan komme til Liomseter?

Med kollektivtransport: Tog R11 fra Oslo S kl. 09.34 til Lillehammer den 26. juni. Tog R11 fra Lillehammer kl 14.15 til Oslo S den 29. juni. Husk å kjøpe togbilletter, for dette er ikke inkludert i prisen. Barnas Turlag har satt opp ekstrabuss tur/retur Lillehammer stasjon - Liomseter.
Med egen bil: Fra Oslo følger man E6 til litt nord for Lillehammer og tar av mot Gausdal. Følg Riksvei 255 til Forset. Ta av til venstre mot Fagernes, og følg veien ned en bakke. Ta til høyre, etter skilt mot Fagernes. Følg Riksvei 204 i knappe 2 mil, til Holsbru Kafé. Ta av til høyre, og følger veien (bomveg) i ca 22 km til Liomseter. 

 
Kart

Turkart Huldreheimen (1: 50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv hvis du har

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer". Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

 

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

 

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for er tilrettelegging og gjennomføring av tur og aktiviteter og at det er foresatte som til en hver tid har ansvar for sine barn.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

 

Familiens første fjelltur - ny i fjellet

En lærerrik ferskingtur for familier som er nybegynnere i friluftsliv og på fjellturer. På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for lange ...

Kontaktinformasjon: