Barnas Fjelleir - Glitterheim (for barn født i 2005 - 2008)

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
25. juni 2018 kl. 08:00
Til dato
29. juni 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, , Sommerferieleir, Sommerfri, Ferieleir, Friluftsskoler, Jubileum2018
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11791
Dette arrangementet er over!

På denne populære fjelleiren kan barna se fram til morsomme, aktive dager med klatring, fisking, topptur, lek, padling, kortspill, 10-kamp og mer til. Glitterheim og området rundt er perfekt som sted for sommerferieleir og Barnas Turlag arrangerer denne for 10. år på rad i 2018. Her er masse plass å boltre seg på uten foreldre!


Turen passer for barn født 2005-2008. Turen er uten foreldre.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Glitterheim

08.00 - Buss fra Oslo Bussterminal.
15.00 - Ankomst bom i Veodalen ca kl. 15.00. Herfra er det ca 7 km til fots på grusvei inn til hytta. Vi tar en stopp underveis ved Steinbua med enkel servering. Innkvartering og bli-kjent-aktiviteter.
18.30 - Middag på Glitterheim.
20.00 - Felles aktiviteter og informasjon.
22.00 - Rosignal.

Dag 2: Klatring, padling, fisking

08.00-09.30 - Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
10.00 - Felles samling på tunet.
10.30-17.00 - Aktivitetene i gang
18.00 - Middag 
19.00-21.00 - Kveldsaktivitet
22.00 - Rosignal

Dag 3: Topptur til Glittertind

08.00-09.00 - Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
09.15-17.30 - Felles samling på tunet og turavgang. Glittertind - her kommer vi! (gjennomføres på godværsmelding).
18.00 - Middag 
19.00-21.00 - Leirbål/kveldsaktivitet
22.00 - Rosignal

Dag 4: Klatring, padling og 10-kamp

08.00-09.30 - Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
10.00-12.00 - Aktivitetene igang
12.00 - Felles utelunsj
14.00 - 16.30 - 10-kamp
18.00 - Avslutningsmiddag
19.00 - Underholdning og fjelldisco
22.00 - Rosignal 

Dag 5: Hjemreise

Frokost, pakking og avreise fra Glitterheim. Vi går ned til bommen der dere blir hentet og fraktet videre med privatbiler og buss. Ankomst Oslo Bussterminal ca kl 19.00. 

Aktivitetsmeny

- Klatring
- Kanopadling i Veo
- Topptur til Glittertind (på godværsmelding)
- Natursti
- Fisking
- Bålmat
- Overnatting i lavvo (èn natt)
- Fjelldisko

=> Barna blir delt inn i grupper med en ansvarlig leder pr gruppe.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

4 212,- t/r Oslo Bussterminal (Transport til fjells er i år gratis,  dekket med støtte av Frifond)

Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,-  Bli medlem

Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledere, busstransport t/r Oslo, klatreinstruktør, aktivitetsutstyr, bagasjetransport tur/retur bom i Veodalen, overnatting og alle måltider (frokost, niste/termos og middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos).

Aktivitetslederne

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren for barn. Her er det en gjeng med mye erfaring innenfor friluftsliv og leding av barn på tur. Alle har fremvist politiattest. Hovedlederen har flere års erfaring med å arrangere og tilrettelegge store arrangement for barn. Hovedlederen er med å koordinere aktivitetene sammen med sine medturledere. Alle turlederne er ansvarlig for å legge til rette for at alle vil få en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med programmet.

Reisen

Det er satt opp egen buss fra Bussterminalen på Galleri Oslo. Bussen går kl. 8.00 mandag. Oppmøte i god tid før bussen går og helst innen kl. 07.40. På monitoren i avgangshallen står det hvilken plattform bussen går fra. Turlederne møter der. Det er lurt å ta med en stor matpakke og drikke til bussturen. Det blir en stopp underveis.
Bussen er tilbake igjen i Oslo (Bussterminalen) ca 19.00 fredag. Da stopper bussen på "utsiden" av Bussterminalen (parallellt med taxi-holdeplassen). De voksne må være ute i god tid for å møte sine barn på bussholdeplassen i Oslo.

Viktige skjemaer

Helseskjema må fylles ut og sendes Barnas Turlag når barnet er påmeldt. Skjemat skal senest være Barnas Turlag i hende 2 uker før turstart. Kan sendes inn til  barnasturlag@dntoslo.no. Helseskjema spesielle behov  - Informasjon om barnet (særskilte hensyn) og kontaktinformasjon til foresatte. Må være Barnas Turlag DNT Oslo og Omegn i hende minimum 14 dager før turavgang (pr e-post: barnasturlag@dntoslo.no  eller post: Pb 7 Sentrum, 0101 Oslo)
Barnas Turlag og turlederne kan ikke ta ansvar for å følge opp barn med livsviktige medisinske behov. Ved slike behov må barna ha med seg egen voksen for å følge opp disse behovene. Den voksne må bekoste reise, kost og losji på Glitterheim.
Ordensregler - Viktig at disse leses og gjøres forstått av barn og foresatte sammen.

Spesielle behov

Dersom det er helt spesielle hensyn som må tas i forhold til noen av deltagerne med hensyn til dietter og allergier, må dere gi beskjed om dette i god tid til Barnas Turlag. Se "Viktige skjemaer" over.

Annet

Deltakerne bor inne på Glitterheim, som har 120 sengeplasser fordelt på sovesaler, 2-3 og 4-sengsrom.  Alle må ta med sovepose og liggeunderlag. 
Det blir mulighet for en natt i lavvo.

Utstyr

På campen er det mye aktivitet ute, uansett vær og vind. Det er derfor viktig at man har med seg nok med varme klær,  altså: ullundertøy, regntøy, lue, hals og votter, samt godt fottøy egnet for fjellturer. Inngåtte fjellstøvler med gamasjer over er det beste turfottøyet i fjellet og anbefales. I tillegg er det lurt å ha med joggesko/innesko.

  • Alle må ta med liggeunderlag og sovepose.
  • Lunsjen spises ute, så det er lurt å ha med seg termos og kopp. Det kan også være fint å ha med et lite sitteunderlag.
  • Ta gjerne med litt enkelt aktivitetsutstyr som en spikkekniv, fiskestang, en tennisball eller lignende. En vits eller gåte i bagasjen er også bra!

Det blir bagasjetransport inn til hytta, så pakk gjerne alt i en bag, men husk å ta på deg stor dagstursekk som du får plass til mat, drikke, sitteunderlag, klesskift og sovepose i. Dagssekken kan være på ca. 30-40 liter. Sovepose og liggeunderlag skal ikke bæres altfor langt, slik at dette kan settes fast utenpå sekken om det ikke blir plass oppi.

Før avreise sender vi egen pakkeliste til deltakernes foresatte som inkluderer det meste av informasjonen ovenfor. Se ellers vår generelle pakkeliste sommer.

Godteri, mobil og penger

Barna tar ikke med seg godteri på turen. Turlederne sørger for felles kvelds- og turkos. Barna tar med maks kr 200,- til postkort, frimerker, dusj osv. 
Deltakerne oppfordres til å la mobiltelefoner være igjen hjemme eller holdes avslått under turen. Det samme gjelder DS-spill o.l. 
Glitterheim er det ikke mobiltelefondekning. Barna kan nås via Glitterheim om det skulle være noe særs viktig. 

Kontakt med foreldre

Det er viktig at turlederne til en hver tid kan komme i kontakt med foreldrene til barna. Derfor er det nødvendig at det er oppgitt riktig telefonnummer til foresatte. Dette føres opp i helseskjemaet

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken

 Før påmelding

  • Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

  • Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

 

Kategori: Fjelltur BT
 

Barnas Fjelleir - Glitterheim (for barn født i 2005 - 2008)

På denne populære fjelleiren kan barna se fram til morsomme, aktive dager med klatring, fisking, topptur, lek, padling, kortspill, 10-kamp og mer til. Glitterheim og området rundt er perfekt som sted for sommerferieleir ...

Kontaktinformasjon: