Høstferie i Jotunheimen med sjørøvertokt

Fellestur

Fra dato
30. september 2017 kl. 14:00
Til dato
3. oktober 2017 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gjendesheim, Høstferien, Familietur, Sjørøver, Jotunheimen
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11441
Dette arrangementet er over!

Det finnes en stor skatt i Jotunheimen! Vi kler oss ut som ekte sjørøvere og drar på tokt med Gjendeskuta for å finne skatten. Her finnes også en piratsti med poster underveis med spørsmål som "Hvordan sover en ekte sjørøver"? Gjendesheim blir basen vår hvor vi sover og nyter god mat. Siste natten blir det overnatting i lavo for dem som vil. Hiv og hoi - dette blir gøy for store og små pirater! 

Anbefalt for barn fra 4 år med voksenfølge

 

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendesheim

 • Turlederpirater ønsker velkommen for små og store sjørøvere på Gjendesheim kl. 16.00.
 • Vi har noen bli-kjent-leker og rører på oss rundt Gjendesheim etter reisen, før vi planlegger sjørøvertoktet og øver på Kaptein Salbeltann sangen.
 • Middag kl. 18.00.
 • Samlingsstund frem til kl. 20.00 med tegning, spill og røverfortellinger.

Dag 2: Sjørøvertokt på Gjendevatn

 • Etter en bedre frokost samles vi kl 09:00 og kler oss ut som ekte sjørøvere og maler oss i ansiktet.
 • Klare for sjørøvertokt! Ship-o-hoi. Skuta går kl. 11.00 og tar oss med ut på Gjende. Vi går i land for å lete etter skatten! Forhåpentligvis finner vi den og kan reise tilbake med gullmynter i sekken.
 • Middag kl. 18.00.
 • Sjørøverfortelling og pirat-quiz i peisestua før piratene hopper til køys.

Dag 3: Piratsti og Sjørøvercamp

 • Etter frokost gjør vi oss klare for tur!
 • Vi følger Piratstien og leter etter poster underveis. Svar på spørsmål som: "Vet du hvordan Kaptein Sabeltann sover aller best?" Vær og gruppen avgjør lengden på turen, vi satser på å være ute frem til ca. kl. 15.
 • Når vi kommer tilbake setter vi opp Sjørøvercamp og forbereder for soving i lavo for de som har lyst.
 • Middag på Gjendesheim kl. 18.00. 
 • I kveld blir det Røverhistorier i lavoen og kanskje kan vi telle stjerner på himmelen før vi kryper opp i soveposen? Overnatting ute for dem som vil.

Dag 4: Hjemreise

 • Vi spiser alle frokost inne. Så er det på tide for sjørøverne å vende skuta hjemover.
 • Vi tar farvel og og avslutter kl. 10.00. Gjendesheim har Aktivitetsledere på plass i høstferieuken. Om du har lyst til å være med dem på tur denne dagen eller ønsker å bli igjen noen ekstra overnattinger, gjør gjerne det.

 
Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: kr 1 934,-
Voksne: kr 3 350,-. 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, båttur med Gjendebåten (kun for pirater), aktivitetsutstyr og sjørøvereffekter, overnatting alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier må dele rom. Sengetøy er ikke inkludert i pakkeprisen, men kan velges ved bestilling (kr 130 per sett). 

Passer turen for vår familie?

Denne turen er aktivitetsbasert og vi vil derfor være mye i aktivitet, men ikke gå  lengre turer som krever spesielle ferdigheter. Vi er ute hele dagen, det er derfor en fordel å være vant med å være ute, uansett vær.

Yngre søsken på tur: På turer med fast opphold så er det mulig å melde på hele familien, men yngre søsken må ha eget voksenfølge sånn at de kan finne på noe annet dersom de ikke klarer å henge med på aktivitetene. Turen er gratis for barn under 4 år.

 

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier.
På arrangementer der man bor fast på en hytte, er man velkommen til å ta med yngre søsken, men turlederne tilpasser aktivitetene til den alder som er oppgitt.


Spesielle matbehov:

Husk å gi opplysninger om matallergier og andre diettbehov ved bestilling. Vi vil videreformidle informasjonen til serveringssteder og turledere, men vi kan ikke garantere for jevngode alternativer. For å forhøre deg angående dine matbehov ber vi deg kontakte serveringsstedet (overnattingsstedet) direkte.
 

Hvordan komme til Gjendesheim?

Med kollektivttransport: Valdresekspressen til Beitostølen, og derfra videre med taxi til Gjendesheim. 

Med bil: P-plass ved Gjendesheim. Fra Oslo er korteste vei opp Valdres, forbi Beitostølen og over Valdresflye.


Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Se forslag til pakkeliste sommer her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Sovepose og liggeundelag om du ikke har bestilt sengetøy eller om du vil sove ute den siste natta.
 • Ta gjerne med sjørøverklær/-utstyr om dere har. Vi stiller med ansiktsmaling og andre effekter.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Spør vårt Tursenter om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

 

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

 

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for er tilrettelegging og gjennomføring av tur og aktiviteter og at det er foresatte som til en hver tid har ansvar for sine barn.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Høstferie i Jotunheimen med sjørøvertokt

Det finnes en stor skatt i Jotunheimen! Vi kler oss ut som ekte sjørøvere og drar på tokt med Gjendeskuta for å finne skatten. Her finnes også en piratsti med ...

Kontaktinformasjon: