Friluftsskolen - Skolefri Oslo (10-13 år)

Arrangement

Fra dato
8. august kl. 09:00
Til dato
12. august kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Sommernær2022, Fjellvang, Nydalshytta, Lillomarka, Oslomarka, Friluftsskole, Friluftshuset, 5-7-Klasse, Ferieleir, Barneleir, Sommerferie, Ungdom, Barn
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13413

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke. Du får prøve å padle kajakk, orientering, oppleve turer og aktiviterer i turfellesskap. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre jevnaldrende friluftsinteresserte, samtidig som du får et innblikk i DNT sitt varierte tilbud for deg som er barn og ungdom.

Merknad: På grunn av koronasituasjonen kan det forekomme endringer i programmet på kort varsel.

Program

Vi møtes i bakgården i Storgata 3, Tursenter DNT Oslo og Omegn, hver morgen klokka 09.00. Avslutning på samme sted klokka cirka 15.30. Se etter turleder i rød T-vest. Foreldre kan få telefonnummer til turleder, dersom det er behov for å gjøre ytterligere avtaler.

Dag 1 - Bynært friluftsliv; Skog, skulpturer og utsikt

Vi starter turen oppover kjærlighetsstien, gjennom Ekebrgskråningen og til Sportsplassen. Derifra beveger vi oss mot Ekebergparken. Her skal vi nyte dagen med leker og aktiviterer. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær, en god matpakke og drikkeflaske. 

Dag 2 - Kajakk og buldring på Sørenga

Vi starter uken med en kajakkpadling. Midt på sommeren er noe av det beste vi vet å ta turen ut i Oslofjorden for en dukkert, soling og strandliv. På Sørenga har DNT kajakker til utlån som vi skal disponere i løpet av dagen. Alle kan få prøvd seg på padling og det blir litt opplæring for de som ønsker det. Andre aktiviteter kan være bading eller leker i området. 

Dag 3 - Topptur til Vettakollen, orientering og besøk på Fuglemyrhytta

Idag skal vi på tur i Marka og få enkel introduksjon i orientering. Vi skal bestige en av Oslos flotteste topper og satser på godt vær slik at vi kan nyte usikten over Oslo fra toppen. Turlederne har planlagt flere stopp på turen, og kanskje må dere hjelpe til for å orientere oss frem til målet? Vi avslutter med en dupp på Sognvann! Husk å ta med nok mat, drikkeflaske, badetøy/håndkle og kanskje noe ekstra tursnacks for energipåfyll.

Dag 4 - Maritimt friluftsliv på Gressholmen

Gressholmen er en av de unike øyene i Oslofjorden og henger sammen med Rambergøya og Heggholmen. Her skal vi hygge oss med tur, mat, kajakk, bading og sosialt samvær. Gressholmen sjøflyhavn er Oslos første flyplass og store deler av øya er naturreservat.

DNT Oslo og Omegn har de siste årene satset tungt for å åpne Oslofjorden for byens befolkning. Fra før har vi Friluftshuset på Sørenga som vi besøker på tirsdag, Langøyene og Breivoll Gård innerst i Bunnefjorden. Det åpner nye hytter på Gressholmen. Hyttene vil være åpne hele året, og vil på sikt ha kajakkutleie, bålplasser og volleyballbane.

Vi tar rutebåten ut til Gressholmen. (Oppmøte i Storgata 3 som vanlig)

Dag 5 - Markatur til Lutvann med bading og mat på primus

Her får vi utforske blåstier og lek i naturen. Lutvann er en perle i Østmarka og her skal vi lage "Camp" for en dag. Blåstien er merket fra Trosterud T-banestasjon og vi går mot Lutvann strand.

Turen byr på spennende natur og flotte utsiktspunkter. I området nær stranda finner vi et sted å være for dagen med hengekøyer, mat og bading. DNT står for maten på primus, men ta med matpakke og drikkeflaske.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

DNT Ung

DNT ung Oslo er for deg mellom 13 og 30 år som er nysgjerrig på friluftsaktiviteter og liker å være ute! Sjekk ut aktivitetskalenderen vår på facebook, og følg instagrammen vår (dntungoslo) for turtips og inspirasjon til fjærne og nære turer. 

SjekkUT (app)

DNTs populære tjeneste for digital turpostregistrering, DNT SjekkUT, er blitt en del av UT-appen og UT.no. SjekkUTEr en tjeneste for digital besøksregistrering - eller en slags digital versjon av turbøker og trimpostkasser om du vil. Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet. Slik kommer du gang og bruker SjekkUT

Generell informasjon

Pris
Kr 650,- (kun full uke). Prisen inkluderer aktivitets- og turlederkostnader i 5 dager og mat dag 5. 
Ikke-medlemstillegg: kr 400,-. Bli medlem i DNT
MERK! Deltakerne må betale aktuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1.

Maks antall deltakere: 30 + 5 turledere.

Økonomisk støtte

Vi prøver gjennom ulike tilskuddsordninger å tilby gratis aktiviteter og subisidierer deltakerprisene på flere fellesturer slik at vi senker terskelen for deltakelse på disse turene. I noen tilfeller deler vi også ut gratis plasser til lavinntektsfamilier.
Trenger du, eller kjenner du noen som har behov for støtte og har lyst til å være med oss på tur ber vi deg ta kontakt med lisbeth.hildremyr@dnt.no. All informasjon holdes konfidensielt og våre frivillige turledere vil ikke vite om deltakelse fra denne ordningen. 

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Utstyrsliste: Vi er mye ute, så det er viktig å ha med nok klær og skift hver dag. Pakk i sekk. 

  • Klær som er egnet for dagens aktiviteter og vær
  • Ett fullt skift
  • Ekstra genser/jakke
  • Regntøy hvis det er meldt regn
  • Sitteplate
  • Badetøy
  • Håndkle
  • Solkrem
  • Vannflaske
  • Ekstra energipåfyll, hver dag (eks; nøtter, frukt ol.)

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter eller i vår nettbutikk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.30. E-post: info.oslo@dnt.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Medlemskap i DNT
Det lønner seg å være medlem i DNT om du skal delta på flere av våre turer. Les mer og meld deg inn her.

Du og dine foresatte må les gjennom ordensreglene og fylle ut et helseskjema.

Kategori: Nærmiljø
 

Friluftsskolen - Skolefri Oslo (10-13 år)

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke. Du får prøve å padle kajakk, orientering, oppleve turer og aktiviterer i turfellesskap. Dette er en god mulighet til å ...

Kontaktinformasjon: