Finse med Rallarvegen og brevandring (8-12 år)

Fellestur

Fra dato
25. juli kl. 17:00
Til dato
28. juli kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hardangervidda, Bre, Sykkeltur, Familietur, Finsehytta, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13276
Dette arrangementet er over!

Sykkeltur i barskt landskap og blåisvandring - dette blir en tur dere sent vil glemme! Vi sykler fra Finse til Fagernut, en barnevennlig tur, og lever oss inn i rallarenes liv. Breførere tar oss med på en spennende vandring i blåisen på Hardangerjøkulen, denne flotte breen som vi ser fra Finsehytta. På hytta går vi til dekket bord og nyter et stort utvalg av lokalprodusert mat. 

For barn fra 8-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Finsehytta

 • Ta toget til Finse når det passer dere. Fra stasjonen til Finsehytta er det ca. 400 m på grusvei. Turlederne møter dere på hytta kl. 17.00.
 • Turen starter med 3-retters middag.
 • Etter middag møtes vi i stua for velkomst og praktisk informasjon. Bli-kjent-leker. 

Dag 2: Blåisvandring

 • Frokost.
 • Alle er klare for tur kl.10.00. Breinstruktører fra Jøklagutane tar følge med oss fra Finsehytta og opp til Blåisen, det er ca. 5 km og tar ca. 2 timer. Vi får ca. 3 timer på breen og utforsker det magiske iseventyret. Breførerne har med alt utstyr dere trenger til brevandringen
 • Middag.
 • Aktiviteter og lek inne og ute.

Dag 3: Sykkeltur til Fagernut

 • Frokost 
 • Vi rusler i samlet tropp bort til Finse stasjon. Vi tar ut syklene vi trenger og begir oss i vei vestover på Rallarvegen.
 • Fagernut er dagens mål, en vokterbolig med kafè. Her nyter vi nistepakka vår, eventuelt vafler og drikke. Ca 20 km t/r Fagernut. Dette er beregnet til en 2 timers tur, men vi tar oss god tid. Om tiden strekker til, kan vi legge inn en liten fottur, evt. bading.
 • Middag
 • Spill, lek og kveldshygge på Finsehytta etter maten.

Dag 4: Tur til Finsenuten

 • Frokost.
 • Vi pakker oss ut av rommene og er klare for tur kl.10.00.
 • For de som har mer futt i beina går vi den fine turen opp til Finsenuten (1443 moh.) som troner i vest. Her spiser vi lunsj med flott utsikt.
 • Avskjed og diplomutdeling på Finsehytta ca. kl. 14.00. Togtur hjem etter det - dette bestiller deltakere selv.

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 3490,-
Voksne: Kr 5490,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,-  og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting, alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos.

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 5-6 timer (opp imot 14 km) på sti og i ulendt terreng og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familien bor på 4-6 sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre. Husk lakenpose.

Les mer om hytta: Finsehytta

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Finsehytta?

Med kollektivtransport: Tog fra Oslo til Finse. 400 m til fots bort til Finsehytta. Hjemreise: Tog fra Finse til Oslo. Se priser og rutetider her.

Med bil: Kjør riksvei 7 til Haugastøl og parker her. Tog til Finse. 400 m gåtur til Finsehytta. Hjemreise: Tog fra Finse til Haugastøl. Se priser og rutetider her.

Kart

Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Husk å ta med:

 • Sykkelhjelm - alle  ha med dette selv.
 • Fjellstøvler eller lignende sko med solid såle. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Til breturen: Klærne må være heldekkende og regn- og vindtette, da været kan skifte raskt i dette området. Lue og varme votter/hansker. Solbriller og solkrem.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose og putevar. Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten.
Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Finse med Rallarvegen og brevandring (8-12 år)

Sykkeltur i barskt landskap og blåisvandring - dette blir en tur dere sent vil glemme! Vi sykler fra Finse til Fagernut, en barnevennlig tur, og lever oss inn i rallarenes liv. Breførere tar ...