Vakre dager på Sota Sæter (0-12 år)

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 16:00
Til dato
10. august kl. 13:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Breheimen, Familietur, Fjellferie, Sotaseter, Forhelefamilien, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
13275
Dette arrangementet har allerede startet!

Sota Sæter er ett av våre aller vakreste og mest barnevennlige hytteanlegg i fjellet. Familieturene hit har vært en bestselger i mange år. Nå åpner vi for at hele barneflokken kan bli med, og sørger for at alle - både babyer, 12-åringer og mor og far - skal stortrives. Håndplukkede turledere, nydelig lokalprodusert mat og idylliske omgivelser gjør dette til et sted dere garantert vil trives.

For barn fra 0-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Sota Sæter

 • Turlederne ønsker velkommen fra kl. 16.00. Vi gjør oss kjent på den over 100 år gamle setra og får tildelt rom i ett av de flotte tømmerhusene på tunet.
 • Felles informasjon og bli-kjent-leker kl. 17.00.
 • Middag.
 • Etter middag blir det morsomme aktiviteter for de store barna.

Dag 2 og 3: Eventyrlige Sota Sæter!

Turlederne setter sammen "turprogrammene for dagen" når de har blitt litt kjent med både barn og voksne. De kan velge å holde gruppen samlet eller se det hensiktsmessig å tilby ulike opplevelser til deltakergruppene. 

Fast program begge dager:

 • Vi spiser frokost og lager nistepakker
 • Kl. 10.00: Oppmøte på tunet. Felles informasjon og litt lek før turavgang.
 • Vi nyter lunsjen ute på tur.
 • Lek og aktiviteter på tunet før middag. Kanskje kan vi fyre opp bålpanna og steke oss noe godt?
 • Vi deler dagens opplevelser med hverandre og turlederne gir felles informasjon før/under middagen.
 • Middag
 • Hyttekos med bøker, spill og tegning for de store barna etter middag.

Andre opplevelser som vil kunne inngå i turprogrammene:

 • Små og store turmål.  Første dag tar vi oss tid til å bli kjent med hverandre og med området. En prat med kjentfolk vil lede oss mot flotte turmål. De største barna kommer kanskje litt lenger enn de minste og en tur mot Puttberget og Rundhaugen kan alle være med på.
 • "Forskertur" for de minste. Vi samler planter og småkryp og kikker på det vi finner, i forstørrelsesglass. Så prøver vi klatreferdighetene der det skulle passe seg.
 • Vann er gøy! Fra Sota Sæter er det kort vei til elv og bekk og vann og dette kan fort bety enkel moro! Blir det bare å kjenne litt på vannet eller kan vi bade?
 • Kunstutstilling av naturbilder. Dersom vi følger godt med på omgivelsene når vi går på tur så kan vi finne det vi trenger for å lage verdens vakreste naturbilder! Pinner, steiner, kongler, gress og blader kan bli til rammer med spennende kunstverk!
 • Natursti. De største barna kan bli med å gå naturstien som starter like ved hytta og går rundt setergrenda.
 • Opplevelser på tunet. På tunet er det stor boltreplass som passer for tumling og gjemming, herjing og hvile... 

Dag 4: Lek på tunet og avskjedstur

 • Etter en lang og deilig frokost blir det leker og aktiviteter for de største barna mens de voksne pakker og rydder ut fra rommene.
 • Oppmøte på tunet kl. 10.30 og felles avskjedstur der de største barna kan få prøve seg som turledere.
 • Tilbake på tunet spiser vi matpakka.
 • Felles avslutning og diplomutdeling kl. 13.30.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 490,-
Voksne: Kr 4 190,- 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-6 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier med 2-3 personer deler rom.

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Maks antall deltakere: 40 + 3 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Denne turen er åpen for alle med barn fra 0-12 år. Når turlederne har blitt litt kjent med både barn og voksne så vil de legge opp et eller ulike dagsprogram tilpasset ferdighetsnivåene i de ulike deltakergruppene. Vi gjør det på denne måten for å legge til rette for at aktivitetene treffer barna som deltar og for å legge grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Alle barn må ha voksenfølge på sin valgte aktivitet og det forventes at deltakerne har vurdert det til at man i utgangspunktet kan klare å gjennomføre de aktivitetene som er planlagt.  Det er ikke noe krav om å delta på turer og aktiviteter, men det styrker fellesskapet om alle er med. Sørg for at dere har nødvendig utstyr som gode sko, klær etter været og en dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Bæremeis eller sjal er fint til de små barna som ikke klarer å gå spesielt langt. Ellers går det en barnevognvennlig grusvei fra Sota Sæter og inn til den idylliske setergrenda Mysubytta (5 km) om noen må trilles i søvn. På tunet er det sandkasse og leker som passer for de aller minste.

Overnatting

Familiene bor på 4-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier. 
Les mer om hytta: Sota Sæter

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Sota Sæter?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Nettbuss kjører t/r Oslo Bussterminal - Bismo. Herfra videre med taxi inn til Sota Sæter. Ring Skjåk Taxi tel.: 959 50 940 eller kontakt Sota Sæter på e-post. 

Med bil: Fra Oslo via Otta, Lom og Skjåk til Dønfoss bru. Ta av vestover inn Bråtådalen til Sota Sæter. 27 km på grusvei fra Dønfoss. 

Alternativ reiserute: Reiser dere med bil, dra gjerne en dag tidligere. Kommer dere fra øst, kan dere kjøre over Valdresflya og ta en natt på Gjendesheim. Da blir det en kort tur videre til Sota Sæter neste dag. Vi anbefaler en tur innom bakeriet i Lom. Kjøp med dere noe godt herfra som dere kan nyte i den idylliske museumsparken "Presthaugen". Det kan også være lurt å legge inn en overnatting på vei hjem dersom dere skal helt tilbake til Oslo-området. Kontakt gjerne vårt Infosenter for tips.

Kart

Turkart Breheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

 

Vakre dager på Sota Sæter (0-12 år)

Sota Sæter er ett av våre aller vakreste og mest barnevennlige hytteanlegg i fjellet. Familieturene hit har vært en bestselger i mange år. Nå åpner vi for at hele barneflokken kan bli ...