Avlyst Aktive dager på Geiterygghytta (5 -12 år)

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 13:30
Til dato
10. august kl. 14:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Skarvheimen, Geiterygghytta, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13274
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Dette er pga for få deltakere.

Midt i Skarvheimen på sine 1224 moh ligger Geiterygghytta og lokker til aktivitetsfylte dager. Geiterygghytta ligger idyllisk til ved Geiteryggvannet, på tunet tipper hønene og ikke langt unna ligger spennede turmål langs vann og bekk, på knauser og fjelltopp. Våre turledere vil legge til rette for aktiviteter og lek; nærtur og topptur, vassing og bading, kano, båt, fiske og mer. Mulighetene er mange! 

For barn fra 5-12 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1: Ankomst og felles tur til hytta

 • Oppmøte på parkeringsplassen ved Geiteryggtunnellen vest kl. 14.00. MERK at prisen inkluderer bagasjetransport og avleveringssted for dette er Geiteryggtunnellen øst p-plass, så husk å levere bagasjen før oppmøte.
 • Turlederne ønsker velkommen, før vi går samlet inn til hytta, ca. 2,7 km på lett grusveg.
 • Bli-kjent-aktiviteter før middag
 • Middag
 • Etter middag blir det lesestund og rolige kveldsaktiviteter.

Dag 2-3:  Tur og aktiviteter

Turlederne setter sammen dagens program når de har blitt litt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og har fått tips av vertskapet. De kan velge å holde gruppen samlet eller se det hensiktsmessig å tilby ulike opplevelser til deltakergruppene. 

Opplevelser som vil kunne inngå i dagsprogrammene:

 • Frokost og smøring av nistepakke/påfyll av termos
 • Oppmøte på tunet kl. 10.00. Informasjon fra turlederne. Bli-kjent-leker før vi drar.
 • Tur og aktiviteter. Ut på tur med matpakkelunsj i sekken hver dag. Mulige turmål er:
  • Jettegrytene på Jettergyggen. Etter en kort tur fra hytta kan vi utforske jettegrytene som kanskje er opphavet til det som har gitt navnet til Geiteryggen, et navn som mange tror at opprinnelig var "Jetteryggen". Det er til sammen 11 jettegryter, noen bittesmå og noen større. Den største blir omtalt som katedralen. 
  • Topptur mot Kittilsbunosi (1408 m.o.h). Dette er vertinna sin favorittur. De sprekeste av oss vil kanskje gå den bratte ruten opp, mens en litt mer vennlig tur følger restene av den gamle varda ruta. Kanskje blir det aking og snøballkrig på veien tilbake, før vi kan ta oss et bad i den ene eller andre pytten mellom foten av fjellet og Geiterygghytta.
  • Vann er gøy! Vi utforsker alt vi kan gjøre og finne ved vannet. Geiterygghytta kan tilby padling i kano og båt. I bekken kan vi lage bekkekvern og noen vil kanskje bade. Det er en egen fiskedam for barn, så ta med fiskestang om du vil prøve fiskelykken! Voksne som har anledning kan jo vurdere å prøve badestampen (forhåndsbestilling hos hytta).
  • Møte med hønene og kaninene. Hønene liker å bli kost med, men ikke at vi løper etter dem. Da legger de ikke egg. Vertskapet vil fortelle oss litt om hønene og lære oss hvordan vi mennesker må oppføre oss for at hønene skal ha det bra og legge masse egg.
  • Hyttekos. Etter å ha vært på tur er det ofte godt å slappe av på og ved hytta. Vi legger inn tid til hvile, egenlek, lesing, tegning og ingenting. Kanskje kan vi få i gang varmen på takka og steike sveler en dag?
 • Middag. Grillmiddag ute en dag, dersom været tillater det.
 • Lesestund og rolige kveldsaktiviteter etter middag.

Dag 4: Avslutning og hjemreise

 • Frokost og smøring av nistepakke/påfyll av termos.
 • Turlederne leder barna i lek på tunet, mens de voksne pakker ferdig.
 • En liten tur i nærområdet, før felles avslutning ved hytta ca. kl. 13. 
 • De som ønsker kan gå sammen med turlederne til parkeringsplassen, ca. 2,7 km. Bagasjen henter dere på Geiteryggtunnellen øst p-plass.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: kr 2 490,- fra/til Geiteryggtunnellen
Voksne: kr 4 190,- fra/til Geiteryggtunnellen
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- , Voksne kr 1 000,-. Bli medlem
Prisen inkluderer: Tur- og aktivitetsledelse, aktiviteter og aktivitetsutstyr, bagasjetransport t/r, overnatting og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos).

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Blå
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i 3-4 timer i rolig tempo på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 5-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Husk lakenpose.

Les mer om hytta: Geiterygghytta

Matallergier: Gi beskjed i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Geiterygghytta?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med bil: Kommer du med bil fra Oslo-området, kjører du E16 til Hønefoss. Ta av til riksveg 7 mot Gol og videre mot Geilo. Ved Hagafoss, 10 km før Geilo, sving av og følg fylkesveg 50 (Hol-Aurland) til Geiteryggtunnelen. Bagasjetransport fra øststiden. Parkering og oppmøte ved å kjøre igjennom tunnellen til vestsiden.

Kommer du fra Bergensområdet, følg E16 til Aurland. Ta av til høyre i rundkjøringen og følg fylkesveg 50 mot Hol til Geiteryggtunnelen. Bagasjetransport fra øststiden. Parkering og oppmøte på vestsiden. 

Med offentlig transport: Ta tog til Ål og rutebuss videre til Geiteryggen øst. I sesong går det buss daglig til og fra Geiteryggen som korresponderer med tog mellom Oslo og Bergen. Ta tog til Ål stasjon, derifra buss 490 med avstigning på Geiteryggen øst. Se bussruter her. Ca. 3 km lett gange på grusveg inn til hytta. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.

Kart

Turkart Hallingskarvet nasjonalpark Topo 3000 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene. Lue og votter kan komme godt med også en sommerdag i fjellet.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose og putevar. Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Aktive dager på Geiterygghytta (5 -12 år)

Midt i Skarvheimen på sine 1224 moh ligger Geiterygghytta og lokker til aktivitetsfylte dager. Geiterygghytta ligger idyllisk til ved Geiteryggvannet, på tunet tipper hønene og ikke langt unna ligger spennede turmål ...