Avlyst Familiens første fjelltur på Hardangervidda - Krækkja (6-12 år)

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 12:00
Til dato
18. august kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Dyr, Familietur, Hardangervidda, Krækkja
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13273
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet for få påmeldte.

På Hardangervidda er det fint terreng for både barn og voksne. Krækkja ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse av vidde. Vi nyter sommerdagene, drar på badetur og topptur og utforsker området gjennom lek og aktiviteter. 

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Krækkja og bli kjent

 • Oppmøte på Geilo stasjon kl.12.00. Vi reiser videre med ekstrabuss til Fagerheim Fjellstugu. Der starter dagens fottur, ca. kl. 13. 
 • Turlederne ønsker velkommen, før vi sammen går inn til Krækkja i lettgått terreng, 5 km. Vi tar oss god tid og legger inn pauser og lek underveis. Vi har bagasjetransport, så ta med det du trenger på turen inn i en dagstursekk.  
 • Innlosjering, middag og bli-kjent-stund

Dag 2 og 3: Topptur og forskertur, bading og kanskje vil noen fiske?

 • Frokost og smøring av nistepakker
 • Vi møtes på tunet kl. 10.00. Informasjon fra turlederne om dagens turprogram.
 • Tur og aktivitet. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra bestyrerne. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Topptur til Flånuten (1248 m.o.h) er et mulig turmål og ligger 3 km nord for Krækkja. Vi tar oss god tid på vei opp, og hvis været er bra, spiser vi lunsj på toppen. Er det god sikt, kan vi se helt til Kjeldbu. Er været dårlig, legger vi turen langsmed Drageidfjorden, så vi kommer mer i ly for vinden.
  • "Forskertur". Krækkja har et rikt plante- og dyreliv. Hva kan vi se og lære?
  • Opplevelser ved hytta: hyttekos, lese- og tegnestund, frilek og aktiviteter. Vil du prøve fiskelykken? Ta med fiskestang. Fiskekort får du kjøpt på Krækkja. Hytta har også kanoer til leie.
 • Middag og rolige kveldsaktiviteter.

Dag 4: Krækkja - Fagerheim, 5 km, hjemreise

 • Frokost og smøring av nistepakke til hjemturen.
 • Turlederne og barna leker på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Vi er klare for avgang kl. 10.00. Vi følger stien over Svonuten med fin utsikt over vannet Storekrækkja. Turen til Fagerheim fjellstue er ca. 5 km, og vi tar oss tid til en god matpause underveis. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling kl.14.00, før vi tar bussen til Geilo stasjon.

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 490,-
Voksne: Kr 3 990,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, felles aktivitetsutstyr, ekstrabuss tur/retur Geilo til Fagerheim, bagasjetransport og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Husk lakenpose.

Les mer om hyttene her: 
Fagerheim fjellstugu (for informasjon om området og parkering)
Krækkja (betjent)

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til/fra Fagerheim Fjellstugu?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Ta Bergensbanen til Geilo. Husk å kjøpe togbilletter, da dette er ikke inkludert i prisen.
Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene. 

Med bil: Fagerheim Fjellstugu ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda, en halv times kjøring vest for Geilo. Dere kan kjøre bil helt fram og parkere her mot betaling.

Kart

Turkart Hardangervidda Øst 1: 100 000; Hardangervidda Topo 3000 turkart 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Ta med stor matpakke og drikke til reisedagen.
 • Vi anbefaler å ta med brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene. Samt tursnacks som nøtter, sjokolade, tørket frukt m.m.
 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose og putevar. Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Fiskestang om du ønsker å prøve fiskelykken.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Ta med stor matpakke og drikke til reisedagen.
 • Vi anbefaler å ta med brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene. Samt tursnacks som nøtter, sjokolade, tørket frukt m.m.
 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Fiskestang om du ønsker å prøve fiskelykken.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:

 • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
 • Vask hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
 • Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Familiens første fjelltur på Hardangervidda - Krækkja (6-12 år)

På Hardangervidda er det fint terreng for både barn og voksne. Krækkja ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse ...