Liomseter med besteforeldre (7-12 år)

Dette arrangementet er over!

På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og finner en koselig leirplass. Her kan barn og besteforeldre få kvalitetstid sammen, med god tid til prat, lek og læring. Vi er ute mye om dagen og kan nyte ettermiddagene og kveldene på tunet og i den koselige stua på hytta. Vertskapet på Liomseter tilbyr gode senger og nydelig, lokalprodusert mat.

For barn fra 7-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Liomseter

 • Oppmøte Liomseter innen kl. 14.00. Det er bilvei helt inn til hytta (bomvei).
 • Innsjekking på Liomseter og velkomst på tunet kl. 14.30. Praktisk info og bli kjent-leker.
 • Vi pakker med oss en liten sekk med ekstra tøy og drikke og går opp på nærmeste utsiktstopp for å få litt oversikt over området. På vegen ser vi litt på naturens rariteter. Turlederne viser hvor vi skal de nesten dagene.
 • Samling i peisestua 30 minutter før middag
 • Middag 
 • Aktiviteter og lek ute og inne etter eget ønske

Dag 2:  Elvesafari, barkebåter og trollskatter!

 • Frokost
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 10.00. Utdeling av kart til alle, kort gjennomgang av dagens tur. Lek og moro før vi går. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke og drikke
 • Vi går til vannet Kringllonen og legger fra oss sekkene der. På vegen ser vi blant annet på kjøttetende planter. Så fortsetter vi videre til vi møter på elva Fjelldokka. Klarer vi å følge elva tilbake til Kringllonen uten å gå stien? Tilbake ved vannet nyter vi nistematen før det er tid for å spikke barkebåt og segle med den i elva.
 • Vi leter etter Trollskattene
 • Samling i peisestua
 • Middag.
 • Spill, rolig lek og lesestund etter eget ønske

Dag 3: Topptur til Nordre Suluhø og bading (6 km en vei)

 • Frokost
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 10.00. Alle har med dagstursekk med ekstra klær, matpakke, drikke og badetøy / håndkle.Vi ser på kartet hvor vi skal gå.
 • Dagens mål er toppen på Nordre Suluhø. På veien tar vi oss god tid til å leke 
 • Barna finner veien, og de voksne ser om de klarer å holde følge. Det er 6 km til toppen. Vi finner et lunt sted hvor vi kan spise lunsj. Er det klart og vindstille, kan vi nyte matpakka på toppen, med flott utsikt helt til Jotunheimen. 
 • Vi går tilbake mot hytta hvor det blir mulighet for bading i elva mot slutten av turen
 • Samling i peisestua
 • Middag 
 • Spill, rolig lek og lesestund etter eget ønske

Dag 4: En liten tur og hjemreise

 • Frokost
 • Vi går en liten avskjedstur på god sti vest for Liomseter 
 • Felles avslutning på tunet kl. 11.30.
 • Hjemreise

PROGRAM henges opp under middagen dagen i forvegen.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. 

Pris

Barn: ca. kr 1350 (ikke medlemmer kr 1850)
Voksne: ca. kr 2625 (ikke medlemmer kr 3500)
Bli medlem i DNT 
Inkludert i anslått pris/kostnader: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr og måltider på hytta: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos).

Påmelding skjer uten betaling på nettsiden. Turleder foretar reservasjon av overnatting for antall deltakere. Deltakerne betaler for opphold ved utsjekk. Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. 

For kostnader der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og betaler/faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandører.

Priser oppgitt er basert på anslåtte kostnader beregnet for turen.

Dette er en tur organisert av våre frivillige, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakkereise og turen er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Maks antall deltakere: 20 + 2 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 4-5 timer på sti i ulendt terreng. De voksne og skolebarna må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 4-6 sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier.
Les mer om hytta: Liomseter

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Liomseter?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med bil: Fra Oslo følger man E6 til litt nord for Lillehammer og tar av mot Gausdal. Følg Riksvei 255 til Forset. Ta til venstre mot Fagernes, og følg veien ned en bakke. Ta til høyre, etter skilt mot Fagernes. Følg Riksvei 204 i knappe 2 mil, til Holsbru Kafé. Ta av til høyre, og følg veien (bomveg) i ca 22 km til Liomseter. 

Kart

Topo-3000 Langsua nasjonalpark (1:50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Alle får utdelt kart (forstørret) over det området vi skal bevege oss i.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Sandaler eller tøfler til bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose eller sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpshjelpsutstyr.

Før påmelding

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i Vilkår for deltakelse på frivillig organiserte aktiviteter i DNT Oslo og Omegn. 

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra turleder en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt .


Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende. De trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

 

Liomseter med besteforeldre (7-12 år)

På Liomseter er vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et bra utgangspunkt for varierte turer. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og finner en koselig ...

Kontaktinformasjon:

 • Hovedturleder Anne-Britt Nilsen og medturleder Tone Nilsen
 • Tlf. 916 38 112 (Anne-Britt)