Langs kommunegrensen fra Slependen til Nedre Gupu

Fellestur

Dato
17. januar kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ekspedisjonen Bærum rundt: I 2021 har du muligheten å bli med Bærum Turlag på en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen – en tur på totalt rundt 92 km. Dette er en ide som Bærum Turlag har hatt i mange år og er dedikert til turlagets tidligere leder Einar Skage Andersen. Målet er så godt som mulig å følge Bærums kommunegrense gjennom marka og langs fjorden. Vi har lenge hatt en drøm om å vise fram Bærums varierende natur og i det kommende året har du mulighet å delta sammen med oss på en rundtur. Mer om hele ekspedisjonen her.

Første etappe: Den første etappen starter der Bærums kommunegrense går på land ved Gyssestad i Slependen-renna søndag 17. januar kl 11.00. Målet for etappen er bålplassen ved Bærum Turlags hytte på Nedre Gupu.

Vi starter i sjøkanten ved Gyssetad og følger boligveier som utgjør grensen mellom Asker og Bærum. Vi går i begge kommuner og krysser grensen flere ganger i jevnt stigende terreng. Etter rundt 5 km møter vi marka og mindre veier og krysser Stokkervelva der kommunegrensen slynger seg oppover mot Franskleiv og den for mange kjente utfartsparkeringen som vi møter rett etter at vi har passert 8 km. Fra parkeringen har vi to alternative ruter og snøforholdene vil avgjøre om vi tar den korteste veien som følger stien oppover til Nedre Gupu der vi fullfører første etappe på ca 9 km. Er snøen for dyp følger vi veien oppover, passerer Furuholmen og fortsetter til Nedre Gupu. Dette vil forlenge turen til ca 10.5 km. Vi bruker rundt 2,5 timer gangtid.

Oppmøte: På parkeringsplassen ved Meny, Slependen (ved Gyssestad båthavn) søndag 17. januar klokken 10:50

Markering på Nedre Gupu: Bærum Turlag vil presentere lagets planer for 2021 og ekspedisjonen "Bærum Rundt" klokken 14:00. Gruppa kommer fram til Nedre Gupu mellom klokken 13:30 og 14:00. Det vil være fyr på grillene ved gapahukene og vi ser fram til en fin markering av at turåret 2021 er startet i Bærum Turlag.

Ta med:  Brodder og ekstra varmt tøy å ta på ved Nedre Gupu. Dersom det kommer snø er det en fordel å bruke gamasjer.

Løypa: Vi vil følge asfalt- og grusveier men også sølete og våte stier. Det er ikke spesielt bratt terreng men løypa følger kommunegrensa både opp og ned. Det er jevn stigning oppover de ca 300 høydemeterne til målet ved Nedre Gupu. 

Det er viktig å merke seg at startpunkt og turens avslutning er på ulike steder. Deltagerne må organisere sin egen transport til Gyssestad og fra Franskleiv.

Bærums turlags smittevernregler krever påmelding og vi har plass til maksimalt 18 deltagere. Nytt er at vi holder minst 2 meters avstand (tidligere minst 1 m) og vi anbefaler at deltagerne organiserer seg slik at de bruker egen bil til og fra aktiviteten.

Det går rutebuss fra Sandvika til Gyssestad og fra Kattås nedenfor Franskleiv tilbake til Sandvika. Sjekk tider på Ruter.no

Langs kommunegrensen fra Slependen til Nedre Gupu

Ekspedisjonen Bærum rundt: I 2021 har du muligheten å bli med Bærum Turlag på en ekspedisjon som over 6 etapper følger kommunegrensen – en tur på totalt rundt 92 km. Dette ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jan Eldegard Hjelle