En tur for tøffe og vinterglade familier. Du får grave din egen snøhule og overnatte en natt ute på Finse, et ypperlig og snøsikkert sted for snøhuleboere!
For barn i alderen 8-12 år med voksenfølge.
Vi møtes på Finse stasjon og overnatter en natt på Brebua, DNTs selvbetjente hytte på Finse.
Vi spiser en solid frokost, smører oss nistepakker, gjør forberedelser for uteoppholdet og vasker oss ut av Brebua. Når alle hjelper til er oppgavene unnagjort i en fei. Vi legger i vei på jakt etter en egnet snøskavl. Det kan nok hende vi får oss en skitur på noen kilometer på leiting etter det ideelle stedet. Så starter gravingen, og det er en skikkelig jobb, men det vil vi sannsynligvis glemme når vi på kvelden kryper inn i vår selvgravde hule og koser oss med mat, kortspill og gode historier.
Vi tar forbehold om endring i programmet.
Barn: Kr 1 586,- *)
Voksen: Kr 2 155,- *)
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- , Voksne kr 1000,-. Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Tur- og aktivitetsledelse, felles utstyr , overnatting på Brebua og middag + lunsj to dager ( fredag kun middag, søndag kun lunsj) og felles proviantuttak av aktuelt pålegg og frokostprodukter.
*)Vi gjør oppmerksom på at prisen ikke inkluderer togbilletter til/fra Finse eller nistemat til frokost/mellommåltider lørdag og søndag.
Gradering av turen: Rød
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå noen kilometer på ski i terrenget og bære sekk med nødvendige klær, mat og utstyr. På denne turen overnatter vi ute en natt og det forventes at både voksne og barn bidrar aktivt i gravingen av snøhuler. Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes.
Her forklarer vi hvorfor:
Første natta skal vi overnatte på Brebua, den selvbetjente hytta ved Finsehytta. Familiene bor på eget rom. Vi tar den tiden vi trenger til å pakke og vaske oss ut av rommene og Brebua etter frokost lørdag.
Velkomstbrev: Det vil bli sendt e-post med deltakerinformasjon til kontaktperson for bestillingen nærmere avreise. Dersom dere ikke har mottatt e-post fra oss når det er en uke til avreise, anbefaler vi å sjekke søppelposten eller ta kontakt om med oss.
Måltider: Turlederne vil legge en plan for felles middag og lunsj, felles proviantuttak og bruk av primus ved snøhulene for oppvarming av mat.
Deltakerne tar selv med:
Mer detaljert informasjon om måltidene vil dere motta i velkomstbrevet.
Snøhulegraving: Vi regner med at graving av snøhulene tar mesteparten av dagen på lørdag, og snøforholdene avgjør hvor lett eller vanskelig gravingen blir. Det forventes at alle, både barn og voksne, bidrar aktivt i gravingen. Det vil likevel bli tid til skilek og til å boltre seg i snøen.
Været: Blir det tøft vær, vil vi holde oss i nærheten av Brebua, slik at vi om nødvendig kan søke ly og varme til snøhulene er klare.
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Vi anbefaler å undersøke rutetider og ledig kapasitet før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.
Med tog: Turen er lagt opp etter toget fra Oslo fredag kl. 15.43, med retur fra Finse søndag kl. 14.29 (ankomst Oslo kl. 19.05). Se priser og bestill billetter her (togbillett er ikke inkludert i pakkeprisen.)
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 eller i DNT Nettbutikk.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste vinter her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur.
Spesielt om klær og utstyr for denne turen:
Snøhulegravere blir helt sikkert svette og våte etter iherdig graving. Det er viktig å ha ullundertøy innerst samt et ekstra ullundertøyskift og strømpeskift i sekken. Det er også viktig å ha solid vindtøy, fotposer og varme vintersko i tillegg til skistøvler. Vi anbefaler også dunjakke.
Husk å ta med:
Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.
Felles utstyr: Turleder har med fellesutstyr som vindsekker, snøsager, stormkjøkken/primus, søkestenger og 1. hjelpsutstyr. Fellesutstyr vil bli fordelt på alle.
Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.
Husk å lese "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.
Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT Oslo og Omegn".
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.
Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.
*Turen arrangeres med støtte fra Frifond.
Kategori: Fjelltur BT