Aktive dager med Turboteamet på Geiterygghytta (5 -12 år)

Fellestur

Fra dato
28. juli 2020 kl. 13:00
Til dato
31. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Skarvheimen, Geiterygghytta, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12953
Dette arrangementet er over!

Midt i Skarvheimen på sine 1224 moh ligger Geiterygghytta og lokker til aktivitetsfylte dager. Geiterygghytta ligger idyllisk til ved Geiteryggvannet, på tunet tipper hønene og ikke langt unna ligger spennede turmål langs vann og bekk, på knauser og fjelltopp. Vårt Turboteam er erfarne turledere som legger til rette for aktiviteter og lek; nærtur og topptur, vassing og bading, kano, båt og fiske og mer. Mulighetene er mange! 

På denne turen kan dere delta på hele turprogrammet eller kun på aktivitetsprogrammet for dere som har bestilt opphold på hytta allerede eller som ikke har anledning til å delta alle dager. 

For barn fra 5-12 år med voksenfølge

Hva er Turboteamet?

Turboteamet er Barnas Turlag aktivitetsledere og turledere. Du møter som oftest vårt Turboteam på betjente hytter i fjellet i høstferien og vinterferien der de tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og moro for hele familien. I sommer har satt opp denne spesialturen der du har muligheten til å bli med Turboteamet på fjelltur fra start til slutt.

TURPROGRAM MED HYTTEOPPHOLD

Dag 1: Ankomst og felles tur til hytta

 • Oppmøte på parkeringsplassen ved Geiteryggtunnellen vest kl. 14.00. MERK at prisen inkluderer bagasjetransport og avleveringssted for dette er Geiteryggtunnellen øst p-plass, så husk å levere bagasjen før oppmøte.
 • Turlederne ønsker velkommen, før vi går samlet inn til hytta, ca. 2,7 km på lett grusveg.
 • Bli-kjent-aktiviteter før middag
 • Middag
 • Kveldsaktiviteter

Dag 2-3:  Tur og aktiviteter

 • Frokost og smøring av nistepakke/påfyll av termos
 • Tur og aktiviteter. Se aktivitetsprogram.
 • Middag

Dag 4: Avslutning og hjemreise

 • Frokost og smøring av nistepakke/påfyll av termos.
 • Turlederne leder barna i lek på tunet, mens de voksne pakker ferdig.
 • En liten tur i nærområdet, før felles avslutning ved hytta ca. kl. 13. 
 • De som ønsker kan gå sammen med turlederne til parkeringsplassen, ca. 2,7 km. Bagasjen henter dere på Geiteryggtunnellen øst p-plass.

AKTIVITETSPROGRAM

Dag 1: Bli-kjent-aktiviteter på Geiterygghytta

 • Vi møtes på tunet for Bli-kjent-aktiviteter før middag.
 • Etter middag blir det lesestund og rolige kveldsaktiviteter.

Dag 2 til 3: Turer og aktiviteter med Turboteamet

Turlederne setter sammen dagens program når de har blitt litt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og har fått tips av vertskapet. De kan velge å holde gruppen samlet eller se det hensiktsmessig å tilby ulike opplevelser til deltakergruppene. 

Opplevelser som vil kunne inngå i dagsprogrammene:

 • Oppmøte på tunet kl. 10.00. Informasjon fra turlederne.  Bli-kjent-leker før vi drar.
 • Vi nyter matpakkelunsjen på tur.
 • Ut på tur hver dag. Mulige turmål er:
  • Topptur mot Kittilsbunosi (1408 m.o.h). Dette er vertinna sin favorittur. De sprekeste av oss vil kanskje gå den bratte ruten opp, mens en litt mer vennlig tur følger restene av den gamle varda ruta. Vet du hva en varde er? Kommer vi helt til toppen? Kanskje blir det aking og snøballkrig på veien tilbake, før vi kan ta oss et bad i den ene eller andre pytten mellom foten av fjellet og Geiterygghytta.
  • Jettegrytene på Jettergyggen. Etter en kort tur fra hytta kan vi utforske jettegrytene som kanskje er opphavet til det som har gitt navnet til Geiteryggen, et navn som mange tror at opprinnelig var "Jetteryggen". Det er til sammen 11 jettegryter, noen bittesmå og noen større. Den største blir omtalt som katedralen. 
 • Vann er gøy! Vi utforsker alt vi kan gjøre og finne ved vannet. Geiterygghytta kan tilby padling i kano og båt. I bekken kan vi lage bekkekvern og noen vil kanskje bade. Det er en egen fiskedam for barn, så ta med fiskestang om du vil prøve fiskelykken! Voksne som har anledning kan jo vurdere å prøve badestampen (forhåndsbestilling hos hytta).
 • Møte med hønene. Hønene liker å bli kost med, men ikke at vi løper etter dem. Da legger de ikke egg. Vertskapet vil fortelle oss litt om hønene og lære oss hvordan vi mennesker må oppføre oss for at hønene skal ha det bra og legge masse egg.
 • Hyttekos. Etter å ha vært på tur er det ofte god tå slappe av på og ved hytta. Vi legger inn tid til hvile, egenlek, lesing, tegning og ingenting. Kanskje kan vi få i gang varmen på takka og steike sveler en dag?
 • Grillmiddag  ute en dag, dersom været tillater det. Forhåndsbestilling til hytta for de som kun deltar på aktivitetene.
 • Lesestund og rolige kveldsaktiviteter etter middag.

Dag 4: En siste tur og felles avslutning

 • Vi rekker en liten tur i området ved hytta også siste dag. Turlederne informerer om oppmøtetid.
 • Felles avslutning med diplomutdeling ca. kl 13.00.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Valg 1: Hytteopphold og aktiviteter med turledere 4 dager
Barn: kr 2 017,- , Voksne: kr 3 434,-
Prisen inkluderer: Tur- og aktivitetsledelse, aktiviteter og aktivitetsutstyr, bagasjetransport, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos). Vi har fått overnatting i annekset i koselige 4-sengs alkover.

Valg 2: Aktiviteter med turledere u/hytteopphold 4 dager
Barn: kr 600,- Voksne: kr 600,-.
Prisen inkluderer: Tur- og aktivitetsledelse, aktiviteter og aktivitetsutstyr. Samme pris selv om dere ikke skal delta alle dagerSponset av Frifond.

Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- , Voksne kr 700,-. Bli medlem

Aktivitetene er sponset av Frifondmidler. 

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 3-4 timer i rolig tempo på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 5-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor: Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Vi får bo på annekset der familiene får sove i koselige alkover med 4 senger i hver. 

Les mer om hytta
Geiterygghytta

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme til Geiterygghytta?

Bil: 
Kommer du med bil fra Oslo-området, kjører du E16 til Hønefoss. Ta av til riksveg 7 mot Gol og videre mot Geilo. Ved Hagafoss, 10 km. før Geilo, sving av og følg fylkesveg 50 (Hol-Aurland) til Geiteryggtunnelen. Bagasjetransport fra øststiden. Parkering og oppmøte på vestsiden. 

Kommer du fra Bergensområdet, følg E16 til Aurland. Ta av til høyre i rundkjøringen og følg fylkesveg 50 mot Hol til Geiteryggtunnelen. Bagasjetransport fra øststiden. Parkering og oppmøte på vestsiden. 

Tog og buss: Hytta ligger lett tilgjengelig med tog. Det går buss daglig til og fra Geiteryggen som korresponderer med toga mellom Oslo og Bergen. Ta tog til Ål stasjon, derifra buss 490 med avstigning på Geiteryggen øst. Se bussruter her. Ca. 3 km lett gange på grusveg inn til hytta.

Kart

Turkart Hallingskarvet nasjonalpark Topo 3000 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene. Lue og votter kan komme godt med også en sommerdag i fjellet.
 • Tøfler for bruk inne.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer". Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursentre dersom du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for og være med barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. Merk at det turlederne og aktivitetslederne har ansvar for er tilrettelegging og gjennomføring av tur og aktiviteter og at det er foresatte som til en hver tid har ansvar for sine barn.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Aktive dager med Turboteamet på Geiterygghytta (5 -12 år)

Midt i Skarvheimen på sine 1224 moh ligger Geiterygghytta og lokker til aktivitetsfylte dager. Geiterygghytta ligger idyllisk til ved Geiteryggvannet, på tunet tipper hønene og ikke langt unna ligger spennede turmål ...

Kontaktinformasjon: