Aktive dager på Fondsbu (4-8 år)

Fellestur

Fra dato
29. juni 2020 kl. 16:00
Til dato
3. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familietur, Sommertur, Fondsbu, Barnefamilietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12764
Dette arrangementet er over!

Fondsbu kan by på variert turterreng, heimelaga mat av lokale råvarer  og ei avslappa og heimekoseleg atmosfære. En tidlig sommerdag kan by på idylliske badeplasser og aking på snøen på en og samme dag!  Vi nyter dagene ute, finner på morsomme aktiviteter langs stien, prøver fiskelykken, går på utsiktsturer og utforsker området langs vakre Bygdin.

For barn fra 4-8 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Fondsbu (1061 moh)

 • Oppmøte innen kl. 16.00.
 • Velkomst og praktisk informasjon ved turlederne. Bli-kjent-aktiviteter.
 • Middag. 
 • Aktiviteter og leker inne og ute.

Dag 2 til 4: Turer, aktiviteter og lek langs vann, til utsikt og bålkos og avslapning ved hytta

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Felles samling på tunet. Informasjon fra turlederne om dagens program.
 • Turer og aktiviteter. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra vertskapet. Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Tur langs idylliske Bygdin med lek og aktiviteter underveis. Vi får låne fiskestang fra Fondsbu Turisthytte og tar denne med og prøver fiskelykken et sted på veien. Lunsjen tar vi ute på tur eller når vi kommer tilbake til hytta.
  • Tur langs elva opp mot Utsikten, til et leirsted ca. 1,5 km fra hytta. Lek og aktiviteter underveis og lunsj på tur. Kanskje er det mulig med aking og snølek. De som har lyst, kan ta turen opp til Utsikten, 1518 moh.
  • Hvor går turen? Turlederne gir informasjon om dagens turmål og vi leker litt før turavgang. Kanskje kommer de eldste seg helt til Sløtatjernet (1322 moh)? Eller kanskje blir det fisketur i dag også? Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta.
  • Bålkos, hvilestund, aktiviteter og frilek ved hytta. Kanskje kan vi steke pinnebrød eller noe annet godt på bålet?
 • Middag.
 • Rolig kveldsaktivitet for de eldste inne eller ute før leggetid

Dag 5: Avslutning og hjemreise

 • Frokost.
 • Lek og aktiviteter så voksne kan få pakket ut av rommet.
 • Vi rekker en liten formiddagstur, kanskje litt vassing og steinkasting i vannet, før felles avslutning og utelunsj ved hyttta.
 • Avreise fra Fondsbu ca. kl. 12.30

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
09. juni: Det har blitt utført mindre justeringer i turprogrammet på grunn av DNTs smittevernregler. Aktivitetsprogrammet er som før. Endelig dagsprogram for dag 2 til 4 vil bli besluttet og informert om av turlederne.

Pris

Barn: Kr 2910,-
Voksne: Kr 4945,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 35 + 2 turledere

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo på sti i ulendt terreng. Turlederne vurderer deltakernes ferdighetsnivåer og legger opp aktiviteter og turmål etter dette. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr til sitt reisefølge.
 
Alder er satt til 4-8 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

På Fondsbu har vi anledning til å tilby overnatting i  2 og 4 sengsrom og familiene får bo på egne rom. Er dere to, får dere eget rom, og er dere en familie på fire eller fem får også dere et eget rom.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Les mer om hytta
Fondsbu

Smitteverntiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme til Fondsbu?

Med kollektivtransport: Buss NW 160  Valdresekspressen med Nor-Way bussekspress fra Oslo Bussterminal via Tyin til Fondsbu.

Med bil: Via Fagernes til Tyinkrysset og opp til Tyin. Grusvei inn til Fondsbu. Se nærmere beskrivelse på Fondsbu sine nettsider.

Kart

Calazo Jotunheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur.

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • For de som vil prøve å fiske, så får vi låne fiskestenger på Fondsbu, men ta gjerne med din egen. Et tips for de mest ivrige er å ta med seg en boks mark. 

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer". Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag, så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursentre om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Aktive dager på Fondsbu (4-8 år)

Fondsbu kan by på variert turterreng, heimelaga mat av lokale råvarer  og ei avslappa og heimekoseleg atmosfære. En tidlig sommerdag kan by på idylliske badeplasser og aking på snøen på ...

Kontaktinformasjon: