Friluftsskole - Skolefri (11-14 år)

Arrangement

Fra dato
22. juni 2020 kl. 09:00
Til dato
26. juni 2020
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Kajakk, Fiske, Ungdom, Orientering, Marka, Friluftsskole, 11-14
Arrangører
DNT ung Oslo, Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12223
Dette arrangementet er over!

Finnes det en bedre måte å bruke skoleferien på enn ute i naturen? Velkommen til sommerskole med DNT ung Oslo i uke 26, en sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien! På SKOLEFRI kan du bli med på nye utflukter og aktiviteter hver dag.

I løpen av uken kan deltakerne prøve å padle kajakk, orientering, oppleve turer og aktiviterer i turfellesskap. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte jevnaldrende, samtidig som du får et innblikk i DNT sitt varierte tilbud for deg som er ungdom.

Merknad: På grunn av smittevern er vi sett oss nødt til gjøre noen endringer i programmet. Vi har endret avslutningstidspunktet i Storgata til kl. 15.30 og det blir desverre ingen overnatting fra dag 4 til 5.

Program

Vi møtes på DNT Oslo kontoret hver morgen klokka 09.00. Avslutning på samme sted klokka cirka 15.30. Se etter turleder i rød turlederjakke. Foreldre kan få telefonnummer til turleder, dersom det er behov for å gjøre ytterligere avtaler.

Dag 1 - Kajakk på Sørenga

Vi starter uken med en kajakkpadling. Midt på sommeren er noe av det beste vi vet å ta turen ut i Oslofjorden for en dukkert, soling og strandliv. På Sørenga har DNT kajakker til utlån som vi skal disponere i løpet av dagen. Alle kan få prøvd seg på padling og det blir litt opplæring for de som ønsker det. Andre aktiviteter kan være bading eller leker i området. 

Dag 2 - Bynært friluftsliv; Skog, skulpturer og utsikt

Vi starter turen oppover kjærlighetsstien, gjennom Ekebrgskråningen og til Sportsplassen. Derifra beveger vi oss mot Ekebergparken. Her skal vi nyte dagen med leker og aktiviterer. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær, en god matpakke og drikkeflaske. 

Dag 3 - Orientering på Haraløkka

Opplæring i orientering står på programmet idag. Vi tar turen til Haraløkka for å prøve orienteringsferdigheter. Vi starter med å lære opp alle i grunnleggende kartferdigheter og bruk av kompass før vi setter igang med å lete etter. Dette er kjempemorro og ikke minst utfordrende og lærerikt.

Dag 4 - Topptur til Vettakollen

Idag skal vi på ny ut i Marka og bruke flere av de ferdighetene vi har lært i løpet av uka. Vi skal bestige en av Oslos flotteste topper og satser på godt vær slik at vi kan nyte usikten over Oslo fra toppen. 

Turlederne har planlagt flere stopp på turen, og kanskje må dere hjelpe til for å orientere oss frem til målet? Husk å ta med nok mat, drikkeflaske og kanskje noe tursnacks for energipåfyll.

Dag 5 - Markatur til Lutvann med bading og mat på primus

Her får vi utforske blåstier og lek i naturen. Lutvann er en perle i Østmarka og her skal vi lage "Camp" for en dag. Blåstien er merket fra Trosterud T-banestasjon og vi går mot Lutvann strand.

Turen byr på spennende natur og flotte utsiktspunkter. I området nær stranda finner vi et sted å være for dagen med hengekøyer, mat og bading. DNT står for maten på primus, men ta med matpakke og drikkeflaske.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Generell informasjon

Pris
Kr 500,- (kun full uke). Prisen inkluderer aktivitets- og turlederkostnader i 5 dager og mat dag 5. 
Ikke-medlemstillegg: kr 400,-. Bli medlem i DNT
MERK! Deltakerne må betale aktuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1 og dekkes av månedskort.

Maks antall deltakere: 30 + 5 turledere.

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter eller i vår nettbutikk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Friluftsskole - Skolefri (11-14 år)

Finnes det en bedre måte å bruke skoleferien på enn ute i naturen? Velkommen til sommerskole med DNT ung Oslo i uke 26, en sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien! ...

Kontaktinformasjon: