Avlyst Ekspedisjon Jotunheimen for spreke familier (10-12 år)

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 18:00
Til dato
23. juli kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jotunheimen, Bre, Topp, Familietur, Fanaråkhytta
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Fannaråkhytta , Skogadalsbøen
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12767
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: Covid 19 DNT smittevernsregler.

Over blå og hvite breer, opp på 2000-meters topper, ned i dype, grønne daler og skarpe tinder i alle himmelretninger. Overnatting på Norges høyestliggende betjente hytte - Fannaråken. På denne turen får barn og voksne virkelig oppleve høyfjellets perler. Bli med inn i jotnenes rike!

For barn fra 10-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta

 • Vi møtes på hytta senest kl. 18.00. Kort velkomst ved turlederne før middag.
 • Middag.
 • Praktisk informasjon og bli-kjent-aktiviteter.
 • Rolige aktiviteter og lek ute og inne. Vi skal tidlig opp i morgen!

Dag 2: Sognefjellshytta - Fannaråken

 • Tidlig frokost.
 • Alle er klare for avgang kl. 08.30. Vi legger i vei opp mot breen, der vi møter breførerene. Vi får på oss nødvendig utstyr og følger breen slakt oppover mot Fannaråken. Etterhvert får vi et storslått utsyn til Hurrungane, med Store Skagastølstind som kongen i dette fjellmassivet. Fannaråken er DNTs høyestliggende betjente hytte, 2.068 moh. Blir det sol og varme denne dagen, får vi en opplevelse vi aldri vil glemme. Turen er ca. 13 km.
 • Middag.
 • Vi håper på godt vær så vi kan tilbringe kvelden utendørs og nyte den fantastiske utsikten fra Fannaråkhytta.  

Dag 3: Fannaråken - Skogadalsbøen

 • Frokost.
 • Alle er klare for avgang kl. 10.00. Litt lek og aktiviteter før vi legger i vei. 
 • Det er bare å glede seg - i dag skal vi gå ned 1200 høydemeter fra Fannråkhytta til vakre Skogadalen og den stemningsfulle hytta Skogadalsbøen. Hele dagen har vi utsikt utover Utladalen og toppene som omkranser den. Turen er 12 km.
 • Om været tillater det, tar vi et forfriskende bad i elva mot slutten av turen. Vel framme slapper vi av på det idylliske tunet.
 • Middag.
 • Aktivitet og lek ute og inne. 

Dag 4: Skogadalsbøen - Sognefjellshytta

 • Frokost.
 • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 09.00. I dag skal vi tilbake til Sognefjellshytta og følger den vakre Utladalen nordover. Etterhvert får vi gjensyn med Fannaråken i vest - og Smørstabbreen i øst - som vi skal opp på i morgen! Turen tilbake til Sognefjellshytta er 16 km, og vi tar mange fine stopp underveis.  
 • Vel framme på Sognefjellshytta blir det godt å ta av seg sekken og lade opp til morgendagen. 
 • Middag.
 • Vi samles i peisestua og får informasjon om neste dags program.

Dag 5: Blåistur på Smørstabbreen

 • Frokost.
 • Vi møter breføreren på hytta til avtalt tidspunkt. De tar oss opp til breen og inn i iseventyret. I tau og med stegjern på får vi boltre oss noen timer i et hav av is. Kanskje det frister barna å ta et brekurs her om noen år?
 • Det er viktig å ha på langbukse, langermet på overkroppen, hansker og briller pga issprut når vi hogger med isøks.
 • Vi er tilbake på hytta ca kl. 15.00, og da blir det avskjed og diplomutdeling. 

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 3605,-
Voksne: Kr 5990,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,-  og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, breføring og -utstyr, overnatting og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 16 + 2 turledere

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i 7 timer (opp imot 16 km) på sti i ulendt og til tider bratt terreng. På denne turen bærer vi bagasjen vår selv fra hytte til hytte, og alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendig klær, mat og utstyr. Brevandringen bidrar også til at dette en tur som er mer krevende enn de fleste Barnas Turlag-turer. Dette er en tur for fjellvante barn og voksne - en ekspedisjon!

Alder er satt til 10-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom bortsett fra på Fanaråken der alle sover på sovesal. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Husk lakenpose.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Les mer om hyttene
Sognefjellshytta
Fannaråkhytta
Skogadalsbøen

Hvordan komme til Sognefjellshytta?

Med kollektivtransport: 
For reise med kollektivtransport så kan du gjøre et reisesøk med entur.no, men søkeportalen informerer om at dersom det er mer enn 60 dager til avreise så er det ikke sikkert at alle reiseruter vil være dekket av søkene.

Buss: Buss fra Oslo til Lom med  VY146 Måløy terminal. Bussbytte og videre til Sognefjellshytta med Linje 200 med Opplandstrafikk. Bussen stopper på tunet.
Tog og buss: Ta Dovrebanen til Otta, se rutetider og priser på vy.no. Videre med buss fra Otta Skysstasjon til Lom, med VY146 Måløy terminal. Bussbytte og videre til Sognefjellshytta med Linje 200 med Opplandstrafikk

Med bil: Det er bilvei helt fram til Sognefjellshytta, og bilen kan stå parkert her under hele turen.  

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Gode sko som det er mulig å feste stegjern på. De må være varme og tåle mye vann. Vi er ute hele dagen, uansett vær. 
 • God sekk med plass til alt du må ha med deg på en hytte til hyttetur.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose/lett sovepose

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursentre om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Ekspedisjon Jotunheimen for spreke familier (10-12 år)

Over blå og hvite breer, opp på 2000-meters topper, ned i dype, grønne daler og skarpe tinder i alle himmelretninger. Overnatting på Norges høyestliggende betjente hytte - Fannaråken. På denne turen får barn og voksne virkelig ...

Kontaktinformasjon: