Familiedager på Glitterheim (7-12 år)

Fellestur

Fra dato
28. juni 2020 kl. 15:00
Til dato
2. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familietur, Barn, Glitterheim
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12762
Dette arrangementet er over!

Vi bruker Jotunheimen som lekeplass - og den er stor! Her blir det yrende liv og mange aktiviteter; aking og snølek, topptur, kanopadling, natursti, bålhygge og kanskje et bad for barskinger? Med en DNT-hytte som byr på deilig fjellmat, gode senger og hyggelig atmosfære er det duket for fem flotte dager for små og store. 

For barn fra 7-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Glitterheim

 • Turlederne møter dere ved bommen i Veodalen på angitt tidspunkt. Ankomsttider fra kl. 14.30 til 15.00. Bagasjetransport fra bommen.
 • Vi sykler de 7 km inn til hytta sammen på leide sykler. De som ønsker å gå, kan gjøre det.
 • Vel framme på hytta får vi tildelt rom.
 • Vi spiser middag kl. 18.00. Etter middag blir det velkomstaktiviteter og informasjon om ukas program.

Dag 2 til 4:  Nærtur og topptur, aking og snøkunst, natursti, kanopadling, bålhygge og lek

 • Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
 • Felles samling på tunet.
 • Tur og aktiviteter: 
  • Turlederne setter opp dagsprogrammene når det har blitt litt kjent med deltakerne og forholdene i fjellet. Aktuelle aktiviteter er turer i området rundt Glitterheim, aking og snømannkonkurranser, natursti, kanopadling på tjernet ved vannet ved Glitterheim, bålhygge og lek.
  • Topptur til Glittertind (2460 moh). Om vær og forhold på toppen tilsier det, prøver vi å komme helt opp på Glittertind. Dette er en krevende tur med en stigning på 1100 høydemetre opp og tilsvarende ned. Vi tar med rompeakebrett til alle, så vi kan ake deler av turen ned igjen. Vi legger opp en alternativ tur, kanskje til Ryggjehøe (2142 moh), i tilfelle dårlig vær.
  • Leirbål og leker siste kvelden.
 • Middag. Vi planlegger en grillmiddag ute om været tillater det.
 • Kveldsaktiviteter/bading.

Dag 5: Hjemreise

 • Etter frokost blir det pakking og felles avslutning på tunet.
 • Bagasjetransport kl.10.00. Vi sykler tilbake til parkeringsplassen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
04. juni: Det har blitt utført mindre justeringer i turprogrammet på grunn av DNTs smittevernregler. Endelig dagsprogram for dag 2 til 4 vil bli besluttet og informert om av turlederne. Aktivitetsprogrammet er som før, men klatring og rappellering må dessverre utgå av smittevernhensyn.

Pris

Barn: Kr 3420,-
Voksne: Kr 5554,-
Ikke-medlemstillegg: Voksne kr 700,- og barn kr 350,- Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, sykkel t/r fra bommen i Veodalen til Glitterheim, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familiene bor på 2-5-sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier deler rom. Dersom man velger bort sykkel på ankomst- og/eller avreisedagen eller velger å sove ute en eller flere netter, vil det ikke gi noe reduksjon i prisen.

Maks antall deltakere: 36 + 4 turledere. (04.06 antall er justert ned fra 50 + 4 pga. smittevernregler).

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå 5 timer på sti i ulendt terreng og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Deltakerne bor inne på Glitterheim og romfordelingen skjer ved ankomst. Dersom du/dere ønsker, er det også mulig å overnatte en eller flere netter under åpen himmel eller i lavvo (gir ingen reduksjon i pakkeprisen). Husk i så fall sovepose og liggeunderlag.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Les mer om hytta:
Glitterheim

Smitteverntiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme til Glitterheim?

Med kollektivtransport:  

 • Tog/buss over Otta til Randsverk: www.vy.no eller buss via Fagernes til Randsverk.
 • Fra Randsverk: Taxi inn til nasjonalparkgrensa/bommen i Veodalen. Taxi bestilles fra Smedsmo Taxi i Vågåmo: 919 13 017

Med bil:

 • Kommer man Valdresflya, tar man av riksvei 51 i Randsverk og kjører 23 km på grusvei (bomveg) fram til parkeringsplassen på nasjonalparkgrensa. Parkeringen er gratis. Derfra er ca. 1,5 times gange eller ca. 45 min. på sykkel på grusvei fram til Glitterheim. Kommer man vestfra (Lom), kjører man riksvei 15 til Garmo, derfra seterveien Hesthagen - Smørli (bomveg) skiltet til Glitterheim. Det er ca. 40 km fra Lom til nasjonalparkgrensa.       

Man kan også leie sykkel og sykle fra Randsverk og helt inn til Glitterheim. For bestilling av sykkel: Ring Glitterheim på 612 31 833. Transport av bagasje fra bommen til Glitterheim etter avtale med vertskapet. 

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til pakkeliste for sommertur

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekken.
 • Gamasjer, regnbukse og votter er nødvendig på turen til Glittertind siden vi skal ake ned igjen.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Sovepose og liggeunderlag hvis du vil overnatte ute en natt.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.
Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har kun ansvar for tilrettelegging og gjennomføring av turer og aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursentre om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Familiedager på Glitterheim (7-12 år)

Vi bruker Jotunheimen som lekeplass - og den er stor! Her blir det yrende liv og mange aktiviteter; aking og snølek, topptur, kanopadling, natursti, bålhygge og kanskje et bad for barskinger? ...

Kontaktinformasjon: