Rondane med besteforeldre (6-12 år)

Fellestur

Fra dato
10. august 2020 kl. 14:00
Til dato
13. august 2020 kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Besteforeldre, Hyttetur, Rondane, Fjelltur, Grimsdalshytta, Besteforeldretur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT senior Oslo , Grimsdalshytta
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12748
Dette arrangementet er over!

Grimsdalshytta ligger vakkert til i overgangen mellom den frodige Grimsdalen og høyfjellet i Rondane. Dette er et godt sted å være for både barn og besteforeldre. Terrenget er lettgått og egner seg bra for spennende dagsturer fra hytta. Vi får også besøk av budeia som lærer oss noe som er fint å kunne i sommervarmen... 

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Grimsdalshytta

 • Innlosjering på hytta fra kl.14.00. Det er bilvei helt fram.
 • Oppmøte på tunet kl. 15.00. Velkommen og praktisk informasjon. Bli-kjent-leker. 
 • Middag. 
 • Aktiviteter og leker inne og ute. 

Dag 2-3: Møte med budeia og "minitopptur" til Storberget

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Samling på tunet kl. 10.00 og turlederne går igjennom dagens program.
 • Turer og aktiviteter. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra vertskapet. Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Møte med budeia. Kanskje er hun på setra like ved eller kanskje kommer hun til tunet på Grimsdalshytta? Kanskje får vi prøve oss som budeier vi også?
  • Et mulig turmål er Storberget, en fin topptur. Vi tar oss god tid til å undersøke ting vi finner på veien opp igjennom skogen og på snaufjellet. Fra toppen ser vi utover både Rondane og Dovre. Turen hjem igjen går som en lek - det er nesten bare nedover.
  • Lek, hygge og hvile på tunet. Her finner vi utstyr for uteaktiviteter som baller, boccia og kubb. Tegneaktiviteter. Hvile og frilek. 
 • Middag.
 • Aktiviteter og leker inne og ute.

Dag 4: Tur mot Tverrlisætre og hjemreise

 • Frokost. 
 • Turlederne og barna har aktiviteter på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene. 
 • Alle møtes på tunet kl. 10.30, klare for tur.  
 • Et mulig turmål kan være Tverrlisætre. Nede ved Grimse lager vi et fint leirsted som vi blir utgangspunktet for lek og hygge. Vi tar frem spikkekniven og ser om vi har gjort fremgang i spikkeferdighetene våre i løpet av turen.
 • Vi er tilbake på hytta kl. 13.30.
 • Avskjed og diplomutdeling kl. 14.00.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
17. juni: Det har blitt utført mindre justeringer i turprogrammet på grunn av DNTs smittevernregler. Aktivitetsprogrammet er som før. Endelig dagsprogram for dag 2 til 4 vil bli besluttet og informert om av turlederne.

Pris

Barn: Kr 2500,-
Voksne: Kr 4040,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, møte med budeia, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 30 + 2 turledere

Passer turen for vår familie?

Dette er en lavterskel-tur som er aktivitetsbasert og med bare én lengre dagstur. Både barn og besteforeldre må imidlertid kunne gå i rolig tempo i ca. 4 timer på sti i ulendt terreng - med en del stigning og tilsvarende nedoverbakker tilbake. Besteforeldrene må være i stand til å bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 2-4 sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier.

Les mer om hytta
Grimsdalshytta

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme til Grimsdalshytta?

Med kollektivtransport:
Tog: Dovrebanen fra Oslo S. til Hjerkinn. Herifra er det én dagsmarsj (5 timer) sørover til Grimsdalshytta.
Tog: Dovrebanen fra Oslo S. til Dombås. Henting herfra etter avtale med vertskapet på Grimsdalshytta (be om pris.)
Se priser og rutetider for tog her.

Med bil: Følg E6 nordover Gudbrandsdalen og ta av til Grimsdalen ved Dovre. Følg dalen innover til Grimsdalshytta, det er bilvei (bomvei) helt fram.  

Kart

Turkart Rondane Nord  1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer". Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursentre om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Rondane med besteforeldre (6-12 år)

Grimsdalshytta ligger vakkert til i overgangen mellom den frodige Grimsdalen og høyfjellet i Rondane. Dette er et godt sted å være for både barn og besteforeldre. Terrenget er lettgått og egner seg bra for spennende dagsturer ...

Kontaktinformasjon: