Kom deg ut dagen i Bærum - Overnatting i Camp Østernvann

Arrangement

Fra dato
1. februar kl. 15:30
Til dato
2. februar kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Kom-Deg-Ut-Dagen,
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, Barnas Turlag Bærum , Bærum Turlag , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet, Østlandet (se kart)
Turkode
Barnas Turlag i Bærum
Dette arrangementet er over!

AVLYST, se i stedet "Kom deg ut dagen i Bærum - Bål-pizza og natt i naturen på Nedre Gupu"

Har du lyst å prøve deg på vinter-telttur med barna men vet ikke helt hvordan du kommer i gang? Den første helg i februar setter Barnas Turlag og DNT ung camp opp på isen på Østernvann.

Dere må medbringe eget telt til overnatting, men vi har med en vedfyrt lavvo som man kan varme seg i innen man går og legger seg. Vi følges inn til leirplassen og hjelper hverandre med å få teltene satt best mulig. Deretter spiser vi medbrakt mat rundt bålet (f.eks. tomatsuppe på thermos og ostesmørrebrød på bålet) og så blir det mulighet for å gå på oppdagelse i Bergsprekken og Isslottet. Før vi legger oss blir det godnatthistorie i lavvoen. Søndag morgen spiser vi vår medbrakte frokost, og så pakker dere sammen og rusler tilbake til bilerne i eget tempo.

For de som ikke vil overnatte setter vi lys/fakkler i Bergsprekken og Isslottet kl. 17-18:30. Deretter lukker vi adgangen i Isslottet for ikke-overnattere og lar de som overnatter gå på oppdagelse.

DNT ung: Ungdommer over 13 år har mulighet til å delta uten foreldre. DNT ung har egen turleder med. Oppmøte kl. 14 idet DNT ung hjelper CREW'et med å sette opp lavvo og rigge campen. 

Oppmøte: 15:30 på p-plassen ved Østernvannsvingen (kan endres etter forholdene, endelig info sendes per epost et par dager i forkant). Avgang kl. 16.

Avsluttning: Etter frokost søndag

Pris: Det er gratis å delta, men påmelding er nødvendig for overnatting

Utstyr og tips:

 • Alle må ha med eget telt til overnatting samt underlag og gode varme soveposer
 • Dere må selv ha vann/drikke med til eget forbruk. Turleder har med primus og kjele som backup så vi kan smelte snø om nødvendig, eller gjenoppvarme vann til morgenkaffen
 • Medbring aftensmat, kveldskos og frokost. Turlederne har med pinnebrød eller lign. til alle
 • Hvis det er nokk snø er det mulig å låne transport-pulke på turen innover
 • Man trenger mye energi for å holde varmen. Ha med termos med varm drikke og ekstra energiholdige snaks til før sengetid (f.eks. nøtter og sjokolade)
 • To tynnere soveposer kan erstatte en tykk. Lakenpose kan også bidra med et par grader
 • For mye klær i soveposen kan bli klumpete og ha motsatt effekt, men fint å sove i ullklær og lue
 • Man blir kald nedefra, så underlaget er viktig. Bruk gjerne to stk over på hverandre
 • Husk varm lue, gjerne to stk
 • Batterier går fort ut når det er skikkelig kaldt og det kan være vanskelig å skifte de med kalde hænder. Ha med en ekstra lykt
 • Bakken er frossen så fint om teltet ikke trenger alt for mange plugger for å stå. Kanskje noen plugger kan erstattes av stein, eller kraftige plastposer som fylles med snø. Medbring snøplugger om du har, og litt ekstra snor/stropper kan også være lurt ifall man må bruke stein, ski/staver mv. som plugger

Vi tar forbehold om endringer i vær, føre og snø/isforholdene rundt Østervann. Deltakerbrev med oppdatering om forholdene sendes ut et par dager i forveien.

Kom deg ut dagen i Bærum - Overnatting i Camp Østernvann

AVLYST, se i stedet "Kom deg ut dagen i Bærum - Bål-pizza og natt i naturen på Nedre Gupu" Har du lyst å prøve deg på vinter-telttur med barna men vet ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Eva Marie Lytomt Strand
 • Signe Riemer-Sørensen
 • Kristin Fjellestad