Hytte til hyttetur i Oslomarka (7-12 år)

Fellestur

Fra dato
2. oktober kl. 09:15
Til dato
4. oktober kl. 14:50
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familie, Marka, Hyttetilhytte, Nordmarka, Lillomarka
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12642

DNT Oslo og Omegn har 30 helårsåpne, ubetjente hytter i Oslomarka, og denne helgen besøker vi to av dem. Vi går en flott rundtur fra hytte til hytte i Lillomarka og Nordmarka med start og mål på Snippen stasjon. En kortreist og veldig hyggelig mini-høstferie som starter og slutter med en liten togtur.

Passer for spreke barn fra 7-12 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1 - fredag 2. oktober: Oppmøte Oslo S - tog til Snippen - fottur til Fjellvang
Vi møtes under den store tavla på Oslo S kl. 09.15. Her vil det stå en turleder med rød DNT-vest. Vi tar toget til Snippen med avgang kl. 09.42. Togbillett er ikke inkludert i prisen, og alle må ha gyldig billett ved oppmøte. Vanlig Ruterbillett gjelder til Snippen. Felles mat til middag fredag og lørdag fordeles mellom deltakerne. De voksne må derfor ha noe ekstra plass i sekkene sine til dette. Turleder tar opprop, og vi går i samlet flokk til plattformen.

Toget stanser på Snippen kl. 10.00. Vi tar en bli-kjent-lek her før vi begynner å gå opp mot Sinober og Fjellvanghytta. Det er ca 2,5 km å gå, men det er en del stigning, så det er lurt å ha drikkeflaske og litt mat eller nøtter lett tilgjengelig. På vei opp til hytta trener vi på kart og kompass. Vel framme på Fjellvang setter vi inn sekker, fordeler sengeplasser og legger i ovnen så vi får det lunt og godt i hytta. Vi fyrer opp bål ute og tilbereder felles lunsj. Etter lunsj blir det god tid til lek og aktiviteter i skogen. Vi velger en matgruppe som har ansvar for å lage middag som serveres ca. kl 19.00. Resten av kvelden blir det spill og hyttekos, og kanskje noen har lyst til å underholde med quiz eller fortellinger.  

Dag 2 - lørdag 3. oktober: Fottur fra Fjellvang til Tømtehyttene
Vi starter dagen med felles frokost ca. kl. 08.00. Alle smører seg en stor og god matpakke og fyller opp termosene. Så pakker og vasker vi oss ut av hytta. Hvis alle hjelper til, blir vi fort ferdige. Dagens tur går via Movatn til Tømtehyttene som ligger ca. 8 km unna. Vi tar flere stopp underveis. Vi ser etter spor av dyr og snakker om planter og trær som vokser i skogen. Vi stopper på et egnet sted for en lang og god lunsj. Fra Tømte gård følger vi stien fram til Tømtehyttene, hvor vi fordeler vi oss på den store og den lille hytta og får opp varmen i begge. Ettermiddagene går med til lek og aktiviteter ute, og ny matgruppe forbereder felles middag på storehytta. Middagen serveres ca. kl. 19.00. Så blir det hyttekos og oppsummering av dagens opplevelser før vi tar kvelden.  

Dag 3 - søndag 4. oktober: Fottur fra Tømtehyttene til Snippen - tog til Oslo S
Etter en god felles frokost ca. kl. 08.00 pakker vi sammen og vasker oss ut. Vi satser på avgang fra hytta ca. kl. 10.00. Turen fra Tømte og ned til Snippen er ca. 6 km. Vi stopper og spiser underveis og tar toget fra Snippen kl. 14.26. Toget ankommer Oslo S kl. 14.48.

Det tas forbehold om endringer i program og togtider.      

Pris

Voksne: Kr 900

Barn: Kr 650

Ikke-medlemstillegg: Kr 300,- for voksne og 150,- for barn Bli medlem

Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, overnatting og middag fredag og lørdag.

Prisen inkluderer ikke: Lunsj fredag, lørdag og søndag, frokost lørdag og søndag samt togbilletter tur/retur Oslo S - Snippen. 

Passer turen for vår familie?

Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Oppmøte

Oslo S fredag kl. 09.15. Avslutning samme sted søndag kl. 14.48.

Mat

Alle tar med nistepakke til fredag og mat til frokost og lunsj lørdag og søndag. Ta med mat som er lett å bære og ikke trenger å oppbevares kjølig; brød/knekkebrød, tubeost, kaviar, syltetøy osv. Turlederne handler inn mat til felles middag fredag og lørdag. Det er lurt å ha litt nøtter, rosiner eller frukt som man kan spise mellom måltidene. Eventuelle matallergier må oppgis ved påmelding. 

Overnatting

Overnatting skjer i fellesrom på ubetjente hytter. Deltakerne må ha med sovepose eller lakenpose. Det er dyner og puter på hyttene.

Kart

Turkart Lillomarka og Nordmarka 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.  

Utstyr 

Alle må møte opp i turtøy. Kle deg med flere tynne lag slik at du lett kan regulere temperaturen. Alt utstyr skal bæres i ryggsekker, pakk lett og unngå løse poser og bag'er. Mat til felles middag fordeles mellom deltakerne, så sørg for å ha litt ekstra plass i sekken.

Pakkeliste

Klær

 • Turtøy som er behagelig å gå i 
 • Varme og vanntette tursko
 • Ekstra skift
 • Ullgenser, fleece eller dunjakke
 • Lue, votter og buff  
 • Regntøy (sjekk Yr)
 • Ekstra ullsokker 
 • Lette innesko 
 • Nattøy

Utstyr

 • Ryggsekk. Husk litt ekstra plass til felles mat
 • Vanntett pakkepose eller bæreposer til tøy i sekken så det ikke blir vått om det regner
 • Sovepose eller lakenpose 
 • Toalettsaker og håndkle
 • Hodelykt 
 • Førstehjelpssaker og gnagsårplaster/sportstape
 • Termos og stor vannflaske
 • Nistepakke til fredag samt brødmat, pålegg og drikke til frokost og lunsj lørdag og søndag
 • Nøtter og frukt
 • Matboks/matpapir

Trenger dere turutstyr? Kontakt FRIGO og andre BUA utlånssentraler som har soveposer og annet turutstyr til utlån. 

IPad-er og andre elektroniske "dingser" kan ligge igjen hjemme.

Ta barna med i planleggingen av turen! Forklar hva man må ha med i sekken, vis på kartet hvor turen går og fortell om programmet.

Før påmelding

Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00 eller e-post.

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, sjekk søppelposten eller ta kontakt med oss på e-post.

Følg oss på Facebook!

Kategori: Nærmiljø

Hytte til hyttetur i Oslomarka (7-12 år)

DNT Oslo og Omegn har 30 helårsåpne, ubetjente hytter i Oslomarka, og denne helgen besøker vi to av dem. Vi går en flott rundtur fra hytte til hytte i Lillomarka og Nordmarka ...

Kontaktinformasjon: