Familiens første telttur til Øyungen (5-12 år)

Fellestur

Fra dato
12. september 2020 kl. 11:15
Til dato
13. september 2020 kl. 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Bærtur, Sopptur, Telttur, Nordmarka, Marka, Øyungen
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12641
Dette arrangementet er over!

Har dere lyst til å prøve teltlivet, men trenger litt drahjelp? Bli med Barnas Turlag på en trivelig og familievennlig overnattingstur til Øyungen i Nordmarka. En enkel nærtur som krever lite forberedelser og utstyr. 

Passer for barn fra 5 -12 år med voksenfølge

PROGRAM

Dag 1 - lørdag 12. september: Tur fra Skar til Øyungen (2 km), friluftsliv, lek og telting

Vi møtes ved parkeringsplassen på Skar i Maridalen kl. 11.15. Dette er endeholdeplass for 51-bussen (se nedenfor). Her hilser vi på hverandre og fordeler felles utstyr. Vi går sammen de to kilometerne opp langs Skarselva til Øyungen. Det er også anledning til å sykle opp for dem som ønsker det. Vel framme ved Øyungen blir det noen "bli kjent leker" før vi samles til felles lunsj.

Deretter blir det litt praktisk opplæring:

 • Hvordan lage en god leirplass?  Vi setter opp telt og utstyr. 
 • Å tenne bål i skogen
 • Å lage mat ute
 • Turutstyr og påkledning til ulike årstider 
 • Allemannsretten
 • Sporløs ferdsel

Så er det tid for å utforske området med frilek og ulike fysiske aktiviteter. Vi velger en gruppe som skal forberede middagen, og vi samles etterhvert til felles måltid rundt bålet. Det blir også tid til noen oppdagelsesturer med hodelykt. Når høstmørket har senket seg over Øyungen, kryper vi ned i varme soveposer og sover til fuglene vekker oss. 

Dag 2 - søndag 13. september: Kart og kompass, sanking, lek og tur fra Øyungen til Skar (2 km)

Vi starter dagen med "kattevask" og felles frokost ca. kl. 9.00 og lager samtidig matpakke til hjemturen. Så skal vi lære litt om bruk av kart og kompass. Det blir også anledning til å plukke sopp og bær. Etterhvert er det tid for å pakke sammen utstyret og rydde etter oss på leirplassen. Vi snakker om sporløs ferdsel. Vi går i samlet flokk tilbake til Skar, men tar et stopp langs elva hvor vi spiser niste og får i oss litt drikke. Vi snakker om planter og dyr som lever i skogen mens vi går det siste stykket. Vi er tilbake på Skar ca. kl. 14.00. For de som skal ta buss herfra, har den avgang kl. 14.17. N.B.: Bussen går bare en gang i timen.

Pris: Kr 300

Ikke-medlemstillegg: Kr 300 for voksne og 150 for barn. Bli medlem

Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse og middag lørdag.

Prisen inkluderer ikke: Lunsj lørdag og søndag og frokost søndag samt evt. bussbilletter til og fra Skar.

Passer turen for vår familie?

Alder er satt til 5-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Oppmøte

Vi møtes på parkeringsplassen på Skar i Maridalen lørdag kl. 11.15. Her vil det stå to turledere med røde DNT-vester. Avslutning samme sted søndag ca. kl. 14.00. 

Adkomst

Med kollektivtransport: Buss 54 fra Jernbanetorget til Godals vei og videre med Buss 51 til Skar i Maridalen. 

Med bil: Ta av fra Ring 3 og kjør Maridalsveien til endes. Her er det stor parkeringsplass uten p-avgift. 

Mat

Alle tar med nistepakke til lunsj lørdag og mat til frokost og lunsj søndag. Ta med mat som er lett å bære og ikke trenger å oppbevares kjølig; brød/knekkebrød, tubeost, kaviar, syltetøy osv. Turlederne handler inn mat til felles middag lørdag kveld. Det er lurt å ha litt nøtter, rosiner eller frukt som man kan spise mellom måltidene. Eventuelle matallergier må oppgis ved påmelding. Det er mulig å fylle på vannflaskene oppover langs Skarselva.   

Overnatting

Overnatting skjer i eget telt. Deltakerne må derfor ha med utstyr til dette og godt med klær. Se utstyrsliste. 

Kart

Turkart Nordmarka Øst 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Utstyr

Alle må møte opp i turtøy. Kle deg med flere tynne lag slik at du lett kan regulere temperaturen. Det er lurt å ha ullundertøy og ullsokker med til kvelden, da det puster godt og gir god varme selv om det blir fuktig. Alt utstyr skal fraktes inn i ryggsekker eller sykkelvesker/sykkelvogn. Unngå løse poser og bag'er. Mat til felles middag fordeles mellom deltakerne på turen inn, så sørg for at du har litt ekstra plass i sekken/sykkelveska.   

Pakkeliste:

 • Turtøy som er behagelig å gå/sykle i
 • Varme og vanntette sko
 • Ekstra skift
 • Ekstra sett ullundertøy til å sove i
 • Varme klær til kvelden og natta (ullgenser, fleece eller dunjakke) 
 • Lue, votter og buff, det kan være kjølig i september
 • Regntøy (sjekk Yr)
 • Toalettsaker
 • Stor vannflaske
 • Termos
 • Nøtter og frukt
 • Mat og matboks/matpapir
 • Hodelykt eller lommelykt
 • Varm sovepose
 • Liggeunderlag
 • Telt

Det er mulig å låne telt av DNT. Kontakt oss i god tid dersom dere ønsker det. FRIGO og andre BUA utlånssentraler har også telt, soveposer og annet turutstyr til utlån. 

IPad-er og andre elektroniske "dingser" kan ligge igjen hjemme. 

Ta barna med i planleggingen av turen! Forklar hva man må ha med i sekken, vis på kartet hvor turen går og fortell om programmet.

Før påmelding

Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00 eller e-post.

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, sjekk søppelposten eller ta kontakt med oss på e-post.

Følg oss på Facebook!

Kategori: Nærmiljø

 

Familiens første telttur til Øyungen (5-12 år)

Har dere lyst til å prøve teltlivet, men trenger litt drahjelp? Bli med Barnas Turlag på en trivelig og familievennlig overnattingstur til Øyungen i Nordmarka. En enkel nærtur som krever lite forberedelser og utstyr.  ...

Kontaktinformasjon: