Videregående klatrekurs Hurrungane

Kurs

Fra dato
15. august 2019 kl. 18:00
Til dato
18. august 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring, Fjellklatring
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12294
Dette arrangementet er over!

Videregående klatrekurs er et videregående kurs for deg som har kjennskap til utstyr og ferdsel i høyfjellet. Dette kurset starter på et høyere nivå, og krever at du har klatrekurs fra før, eller tilsvarende erfaring på naturlige sikringer. Vi drar på litt mer krevende klatreturer, og du lærer blant annet om taulagsrutiner og sikring når det gjelder klatring på klippe i variert og utsatt terreng. Kurset går i Hurrungane, norges mest alpine område. Her er det unike muligheter til fantastiske klatre- og toppturer, med luftige opplevelser og en utrolig utsikt!

Program

Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart.

Oppmøte Torsdag 16.august på Turtagrø Hotell kl. 18.00. Kursslutt søndag ettermiddag.

Dag 1: Ledklatring i høyfjellet. 

Dag 2: Ryggtraverser med klatring. 

Dag 3: Ryggtravers. Kursslutt ca klokka 16.00

Det er 6 deltakere og 2 instruktører på kurset, som gir gi god oppfølging av den enkelte.

 

Generell informasjon

Pris
Kr 4936,- Kursprisen inkluderer instruksjon, metodesett og teltavgift ved Turtagrø Hotell som inkluderer tilgang til toalett, dusj og tørkerom. Ikke-medlemstillegg kr 750,-. Bli medlem i DNT her

Forkunnskaper
Kurset krever at du har grunnleggende klatrekurs i naturlig sikringer og fjellerfaring. Enkelte av dagene på fjellet kan bli svært lange og det kreves derfor at deltakerne er i god fysisk form. Aldersgrense for kurset er 18 år.

Gradering

Kost og losji
Vi overnatter i telt i nærheten av hotellet slik at vi kan benytte oss av hotellets fasiliteter. Mat må deltagerne ordne selv. 

Det kan være at det blir en overnatting på ryggtraversen. Se utstyr lenger ned. 

Turtagrø Hotell og Hurrungane
Turtagrø Hotell ligger 884 moh. på vestsiden av Sognefjellet i Vest-Jotunheimen. Turtagrø er, og har i over 120 år vært, det viktigste utgangpunktet for fjell-, klatre- og breturer i Hurrungmassivet - et av Norges mest alpine områder, sammensatt av fjellrygger, isbreer og enkelttopper. Tindene har et klassisk utseende med kvasse topper, smale egger, ofte adskilt av breformasjoner. Hotellet ble bygd i 1888 av fjellbonden og reingjeteren Ole Berge. Han var også patentfører og er antakelig den med flest bestigninger av Store Skagastølstind.

Transport
Du må selv ordne med transport tur/retur Turtagrø.

Transportalternativer: Se https://en-tur.no/ for kollektivtransport.
Tog til Otta, og buss via Lom til Turtagrø.
Vestfra; buss via Sogndal til Turtagrø
Mange velger også å kjøre privatbil. Kurslederne bidrar så langt det lar seg gjøre til å koordinere samkjøring.

Noe kjøring må påregnes i løpet av kurset. Alle er med å spleise på drivstoff for de som stiller med bil.


Kart
Sjekk UT.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Rutebeskrivelser finnes blant annet i "Breføreren" (DNT 2001) og "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005). 

Utstyr

Personlig utstyr
Oversikt over personlig klatreutstyr og annet utstyr du må medbringe på kurset finner du HER.

Personlig turutstyr

- Isøks (1 stk) og stegjern

- Vindsekk/bivybag, lett liggeunderlag (z-lite eller lignende), frysetørket middag, brenner


Bekledning for høyfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hals/skjerf, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker (+ reserve), ekstra klesskift og lange gamasjer

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, godt impregnerte, må være inngått).

Annet turutstyr: blant annet kart og kompass, førstehjelpspakke, sovepose, ryggsekk (prøv å ha en sekk på max 10kg/40-50 l), hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant, fløyte med snor og toalettsaker.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for sommerfjellet.
 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Videregående klatrekurs Hurrungane

Videregående klatrekurs er et videregående kurs for deg som har kjennskap til utstyr og ferdsel i høyfjellet. Dette kurset starter på et høyere nivå, og krever at du har klatrekurs ...