Familiens første hytte til hyttetur - Hardangervidda (8-12 år) - AVLYST

Fellestur

Fra dato
29. juli 2019 kl. 14:00
Til dato
1. august 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Familietur, Hyttetilhytte, Fersking, Hardangervidda, Krækkja, Kjeldebu
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12396
Dette arrangementet er over!

AVLYST - TUREN ER DESSVERRE AVLYST. Ferskingtur og en lærerik uke for familier som vil dra på hytte til hyttetur for første gang. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og bor på både betjente og selvbetjente hytter. Her kan man plukke med seg mange tips og triks for turer med familien videre. Vi er ute på tur hele dagen og kan nyte ettermiddagene og kveldene med lek og aktiviteter - eller peiskos - på hyttene. Bli med på en spennende og lærerik tur for både store og små!

For barn fra 8-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Fagerheim Fjellstugu, fellesbuss (rutebuss) til Krossdalen (forbi Dyranut), fottur inn til Kjeldebu, 6 km 

 • Oppmøte på Fagerheim Fjellstugu kl.12 eller evt. på Rutebuss 991 som går fra Geilo kl. 12.00 og stopper på Fagerheim kl. 12.35. De som kommer med egen bil, kan parkere ved Fagerheim Fjellstugu mot betaling. 
 • Turleder ønsker velkommen, og vi tar rutebussen sammen til Krossdalen kl. 12.35. For dere som kommer med rutebuss, merk at bussbillett fra Fagerheim til Krossdalen er inkludert i turprisen.
 • Vi går 6 km på merka sti inn til Kjeldebu.
 • Framme på Kjeldebu gjør vi oss kjent på hytta og lærer hvordan selvbetjeningshytter fungerer.
 • Vi lager middag sammen og koser oss i og utenfor hytta utover kvelden.

Dag 2: Kjeldebu - Krækkja, 14 km

 • Frokost.
 • Vi møtes på tunet, klare for tur kl. 10.00. Lek og moro før vi går.
 • Fra Kjeldebu til Krækkja er det variert og spennende terreng. Vi går over små topper, ned i daler, forbi vann og krysser elver. Barna leder an med kart og kompass, og vi følger de røde T-ene. Turen er 14 km lang, og vi bruker 6-7 timer i et rolig og behagelig tempo. Vi har tid til å utforske det vi kommer over langs stien. Dette er turens lengste etappe.
 • Framme på den betjente hytta Krækkja blir det godt å få av sekken og ta en velfortjent dusj. 
 • Middag.
 • Aktiviteter og lek ute og inne.

Dag 3: Topptur til Flånuten

 • Frokost.
 • Vi møtes ute på tunet, klare for tur kl. 10.00. Lek og moro før vi går.
 • 3 km nord for Krækkja ligger Flånuten, som er dagens mål. Vi tar oss god tid på vei opp, og hvis været er bra, spiser vi lunsj på toppen. I tillegg til selvsmurt matpakker, blir det deilige lapper som vi steker selv. Er det god sikt, kan vi se helt til Kjeldbu. Er været dårlig, legger vi turen langsmed Drageidfjorden, så vi kommer mer i ly for vinden.
 • Vel tilbake på hytta blir det aktiviteter og lek. 
 • Middag.
 • Avskjedskveld med historiefortelling.

Dag 4: Krækkja - Fagerheim, 6 km, hjemreise

 • Frokost.
 • Turlederne og barna leker på tunet mens de voksne pakker og rydder ut av rommene.
 • Vi er klare for avgang kl. 10.00. Vi følger stien over Svonuten med fin utsikt over vannet Storekjækkja. Turen til Fagerheim er ca. 6 km, og vi tar oss tid til en god matpause underveis. 
 • Felles avslutning og diplomutdeling på Fagerheim ca. kl. 14.00.
 • Rutebuss 991 fra Fagerheim til Haugastøl/Ustaoset/Geilo ca. kl. 14.55 og  evt. videre reise med tog.

 Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2010,-
Voksne: Kr 3398,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i ca. 5 timer (opp imot 14 km) på sti i ulendt terreng. På denne turen bærer vi bagasjen vår selv fra hytte til hytte, og alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendige klær, mat og utstyr.
 
Alder er satt til 8-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 3-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer, vil i enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Husk lakenpose/lett sovepose!

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Fagerheim?

Med kollektivtransport: Ta Bergensbanen til Geilo, se rutetider og priser her. Toget korresponderer med Rutebuss 991 som kjører helt inn til parkeringsplassen på Fagerheim. Sjekk busstider her. Toget som går fra Oslo kl. 08.25, er på Geilo kl. 11.53. Buss fra Geilo kl. 12.00 stopper på Fagerheim kl. 12.35. De som har kommet til Fagerheim med bil, hopper da på rutebussen, og alle kjører sammen til Krossdalen. 

Med bil: Fagerheim Fjellstugu ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda, en halv times kjøring vest for Geilo. Dere kan kjøre bil helt fram og parkere her mot betaling. Vær klar for å hoppe på rutebussen kl. 12.35.

Kart

Turkart Eidfjord 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommerturer. 

Husk å ta med:

 • Ta med stor matpakke og drikke til reisedagen.
 • Vi anbefaler å ta med brød til matpakke/frokost på de selvbetjente hyttene. Samt tursnacks som nøtter, sjokolade, tørket frukt m.m.
 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Lakenpose/lett sovepose til bruk på Kjeldebu. Det er ikke sengetøy, men dyner og puter i alle sengene der.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt Turinformasjonen om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt på barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.

 

Kategori: Fjelltur BT

Familiens første hytte til hyttetur - Hardangervidda (8-12 år) - AVLYST

AVLYST - TUREN ER DESSVERRE AVLYST. Ferskingtur og en lærerik uke for familier som vil dra på hytte til hyttetur for første gang. Vi orienterer med kart og kompass, følger merkede stier og bor ...

Kontaktinformasjon: