Seterliv i Iungsdalen (7-12 år)

Fellestur

Fra dato
4. juli 2019 kl. 15:00
Til dato
7. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Familietur, Seterliv, Iungsdalshytta
Arrangører
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn , Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12381
Dette arrangementet er over!

Iungsdalshytta er en perle for barnefamilier! Her er seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på. Alle de fine dyra er med på leken, og budeia lar de unge få ta del i fjøsstell og stølsliv. Her er det duket for gode, innholdsrike dager langt fra storbylivet. 

For barn fra 7-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta

 • Oppmøte i Tovika kl. 15.00. Turlederne møter dere her.
 • Bagasjetransport fra Tovika til Iungsdalshytta. Dette er inkludert i prisen. For de som ønsker det, er det mulig å ta båten inn til hytta. Persontransport bestilles direkte fra hytta og betales av hver enkelt.
 • Det er ca. 3 km til fots inn til hytta. Husk dagstursekk med litt mat og drikke samt ekstra klær. 
 • Bestyreren ønsker velkommen til seters, og vi har bli-kjent-leker og aktiviteter på tunet. 
 • Middag.
 • Kveldskos og lek

Dag 2: Morgenstell i fjøset og tur til Iungsdalsnuten

 • Vi spiser frokost og lager niste.
 • Kyrne melkes og fjøset feies. Her får vi hjelp av barna.
 • Etter fjøsstellet blir det topptur. Fra Iungsdalsnuten er det kjempeutsikt! Og kanskje finner vi noen snøfonner å ake på ned igjen.
 • Kyrne samles inn for kveldsstell, og alle de andre dyrene trenger også kos og stell.
 • Middag. 
 • Koselig samling i steinhytta med aktiviteter og spill.

Dag 3: Utflukt til Fødalen

 • Vi spiser frokost og lager niste.
 • Kyrne melkes og fjøset feies. Her får vi hjelp av barna.
 • Tur inn i Fødalen som har vakker natur og fine, åpne sletter egnet for rast og lek.  Det renner ei fin elv gjennom denne dalen, og er vi heldige med været, får vi noen forfriskende bad i kulpene. Vi går så langt vi orker, kanskje kommer vi helt inn til den flotte Systrondfossen.
 • Kveldsstell i fjøset og lek med dyra på tunet.
 • Middag. 
 • Utelek om været er bra.

Dag 4: Hjemreise

 • Vi spiser frokost og gjør oss klar for hjemreise. Barna leker ute på tunet med turlederne mens de voksne pakker og rydder.
 • Felles avslutning for alle på tunet kl. 11.00.
 • Familiene går tilbake til Tovika i eget tempo eller sammen med andre familier. For de som ønsker, er det mulig å ta båten til Tovika. Persontransport bestilles på hytta og betales av hver enkelt. Bagasjetransport er inkludert i prisen og går kl. 11.00.

Ved fjøsstellet er det ikke plass til alle barna på en gang. De blir derfor delt i to grupper og får være med budeia en morgen og en ettermiddag hver. De som ikke er i fjøset med kyrne, kan stelle og leke med de andre dyra på tunet.  

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 3215,-
Voksne: Kr 4836,- 
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider, dvs. frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier deler rom.

Passer turen for vår familie?

Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo i 3-4 timer på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr.

Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til Iungsdalshytta?

Med kollektivtransport: Ta toget til Ål stasjon. Videre transport (taxi) til Tovika kan bestilles på tlf. 32 08 11 01 og vil koste ca. 13-1400 kr.

Med bil: Ta av fra riksvei 7 gjennom Hallingdal mellom Torpo og Ål og kjør over Leveld og Vats frem til Djup og Tovika (P) Beregn god tid. Når en tar av fra Rv 7 mot Vats, er det 4,5 mil til Tovika, hvorav de siste 2 milene er på grusvei. Bomvei koster ca. kr 70,- (kan betales med kort).

Fra Tovika, der gruppa møtes, er det ca. 3 km til fots til hytta. Det blir bagasjetransport med båt, men husk en liten sekk til det aller nødvendigste på turen inn.

Kart

Turkart Skarveheimen - Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her finner du pakkeliste for sommertur 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Det kan være lurt å ha med et ekstra sett ytterklær og gummistøvler til fjøsstellet.

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer".
Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vår Turinformasjon dersom du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med barnasturlag@dntoslo.no.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

 
Kategori: Fjelltur BT - Fast opphold

Seterliv i Iungsdalen (7-12 år)

Iungsdalshytta er en perle for barnefamilier! Her er seterdrift, barnevennlig turterreng, fiskevann og mye plass å boltre seg på. Alle de fine dyra er med på leken, og budeia lar de ...

Kontaktinformasjon: