Turboteamet til Fondsbu i vinterferien

Arrangement

Fra dato
22. februar 2021 kl. 10:00
Til dato
26. februar 2021
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, , Fjelltur, Hyttetur, Skitur, Aktivitetsleder, Jotunheimen, Fondsbu, Turboteam, Barnefamilier
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12459
Dette arrangementet er over!

Turboteamet kommer til Fondsbu i vinterferien! Ta turen til vakre Jotunheimen og bli med på aktiviteter og moro for hele familien. Aktivitetsledere fra Barnas Turlag inviterer gjester på Fondsbu til herlige utedager med aking og snølek, skilek og skiturer, kos rundt bålet og hyttekos inne med tegning og lesestund.

Viktig informasjon: Aktivitetslederne må tilpasse seg gjeldende smittevernsregler, slik at deltakerne må være forberedt på at tilbudet og aktivitetene kan endres eller avlyses på kort varsel.

Passer for barn fra 4 år i følge med voksne.

Om Fondsbu

Fondsbu ligger vakkert til i Jotunheimen, med barnevennlig og variert terreng som gir mange muligheter for uteaktiviteter. Bestyrer Solbjørg er kjent for å ta vare på gjestene sine og serverer fantastisk lokal mat hver dag. Med aktivitetsledere fra Barnas Turlag på plass på hytta mandag til fredag i vinterferien, så ligger alt til rette for mye lek og moro for barnefamilier som legger turen til Fondsbu i vinterferien. 

Hva er Turboteamet

Turboteamet er et reisende aktivitetsteam for Barnas Turlag. Aktivitetslederne er frivillige som har tatt DNTs aktivitetslederkurs, turlederkurs eller tilsvarende, som kjenner Barnas Turlag og har erfaring i å legge til rette for aktiviteter og turer for barn og barnefamilier. I skoleferiene drar Turboteamet til fjells til ulike betjente hytter og tilbyr aktiviteter som det er gratis for hyttas overnattingsgjester å delta på.

De voksne kan delta på aktivitetene sammen med barna eller gå tur alene eller sammen med andre voksne. Barna må imidlertid alltid ha med en voksen på aktivitetene, da Turboteamet sin oppgave er å legge til rette for tur og aktiviteter, mens foresatte til enhver tid har ansvar for sine barn. 

Hvilke aktiviteter har Turboteamet i vinterferien?

På Fondsbu ligger det til rette for aking, skiturer, slalom, hopprenn, snømannkonkurranse, snøhulegraving, snølek og annen lek, matlaging på bål, quiz, lesestund, spill, tegning med mer. Aktivitetslederne vil tilpasse programmet etter været og deltakernes alder, ferdigheter og ønsker.

Aktivitetene vil foregå fra kl. 10.00 mandag til fredag. 

Vi spiser lunsj sammen ute hver dag, og etter middag vil Turboteamet legge til rette for kveldsaktiviteter for de barna som skal være oppe litt lenger.

Programmet blir hengt opp i resepsjonen kvelden i forveien og alle deltakere må melde seg på før aktivitetsstart. Vi gjør oppmerksom på at det denne vinteren kan bli innført begrensning på antall plasser av smittevernhensyn.

Hvordan bestille opphold på Fondsbu?

Dette er et gratis aktivitetstilbud for gjester på hytta og oppholdet bestiller dere selv:

Hvordan komme seg til Fondsbu?

JVB kjører beltebiler fra Tyin til Eidsbugarden/Fondsbu mot forhåndsbestilling. Beltebilene korresponderer med buss. Se JVB sine nettsider for informasjon om beltebilene, ruter, priser og bestilling. Bagasjetransport med beltebil forutsetter avgang med fullt betalende gjester.

Offentlig transport til Tyin: Det går buss fra Oslo, Bergen eller Lillehammer til Tyin, se  Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) eller NOR-WAY Bussekspress. Merk! Ved buss med ankomst Tyinkrysset må man bestille taxi fra Tyinkrysset til Tyin. 

Bil til Tyin vinterparkering: Kjør E-16 fra Oslo eller Bergen til Tyinkrysset. Derfra ca 4,5 km på rv 53 i retning Årdal til Tyin. På høyre side av veien er det stor vinterparkering mot betaling per sms/mobil (informasjon ved innkjøring).

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000 eller Calazo Jotunheimen 1:50 000. Planlegging er halve turen, og vi anbefaler at dere skaffer dere kart og studerer dette før dere reiser til fjells. Kart kan kjøpes fra vårt Tursenter i Storgata 3 eller i DNT nettbutikk.  Se også ut.no for kart og informasjon om våre fjellområder, hytter og turer. 

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære, og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

På tur og aktivitet med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  


Aktivitetstilbudet arrangeres med støtte av Frifond.


Kategori: BT fjelltur

Turboteamet til Fondsbu i vinterferien

Turboteamet kommer til Fondsbu i vinterferien! Ta turen til vakre Jotunheimen og bli med på aktiviteter og moro for hele familien. Aktivitetsledere fra Barnas Turlag inviterer gjester på Fondsbu til herlige utedager ...

Kontaktinformasjon: